SITGES

‘Ramon Casas al paladar’, a Sitges

Plats, tapa i cervesa a deu restaurants, fins al 18 de desembre

, Sitges | 26/11/2016 a les 20:30h
Arxivat a: Gastronomia, Gastronomia, Cuina, Plats, Cervesa, Tapes, Ramon Casas
La campanya vol imaginar què menjaven Ramon Casas i els modernistes | Museus de Sitges
Aquesta notícia es va publicar originalment el 26/11/2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Què menjaven Ramon Casas i la resta dels modernistes? I què bevien? Amb motiu de l’exposició Ramon Casas, la modernitat anhelada, Museus de Sitges i el Gremi d’Hostaleria sitgetà han dissenyat la campanya Ramon Casas al paladar, que pretén “vincular patrimoni i gastronomia, destacar-ne els vincles comuns i generar una oferta que té un doble eix cultural i turístic”.

La campanya Ramon Casas al paladar va començar aquest dimecres passat i es concreta en tres opcions diferents: plats, tapa i cervesa. Onze restaurants i una cerveseria s’han sumat a la iniciativa, que té com a finalitat principal “gaudir de la cuina del tombant dels segles XIX i XX”. 

Deu restaurants han inclòs en les seves cartes diferents propostes gastronòmiques, amb sabors de la terra, “ideals per a la tardor i començament d’hivern”. Es tracta de La Nansa (Calamars maître d’hôtel), La Salseta (dos plats: Escudella amb pilota trufada i Gyoza de carn d’olla amb trinxat de l’escudella), La Pícara (Bacallà a la llauna), Cafè bar Roy (Llomillo amb mongetes), La Dehesa Santa Maria (Petxina de marisc), Marenostrum (Carxofes amb salsa holandesa), Casa Hidalgo (Entrecot maître d’hôtel), Iris Gallery-Hotel Estela (Macarrons a la italiana aromatitzats amb tòfona) i la Punta de Sitges (Amanida de perdiu en escabetx). 

A més d’aquests plats, un altre restaurant s’ha sumat a la iniciativa: la Incidència del Factor Vi, que ofereix la Tapa Ramon Casas, consistent en una cocotte de bacallà a la llauna amb mongetes de Sant Pau. La Cerveseria La Sitgetana rega totes aquestes propostes amb la Cervesa Ramon Casas, elaborada amb absenta i anís, tot i que de poca graduació (4,1º). 

Els preus són variats, segons cada cas (els dels plats van dels 7 als 22 euros), la tapa té un cost de 9,50 euros i la cervesa val entre 2,80 (la petita) i 6 euros (l’ampolla). La campanya, que compta amb la col·laboració municipal, es farà fins al 18 de desembre.

També us pot interessar

L'helicòpter, en primer terme, i la piscina, al fons
01/01/1970
El succés s'ha registrat aquest migdia | Els sanitaris no han pogut reanimar al noi
01/01/1970
La circulació de combois entre Sant Vicenç de Calders i Vilanova i la Geltrú s'ha tallat per poder fer l'aixecament judicial del cadàver
L'Ajuntament ha enviat cartes als propietaris d'habitatges
01/01/1970
Les ITE són obligades pels habitatges amb data de construcció anterior a l'any 1971 | S'ha de fer la inspecció abans del 31 de desembre d'enguany

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Gisela Carrión, en plena ascensió al Taga
01/01/1970
El títol la converteix en vencedora de la Copa Generali Pirineu Vertical
Procés participatiu a les escoles | Ajt. Vilanova i la Geltrú
01/01/1970
Es va elaborar un document d'Aproximació diagnòstica del civisme al municipi | El 4 de juliol es presenta l'esborrany del Pla a les entitats i persones que van formar part del procés participatiu
Tots els serveis estaran en dependències municipals, a la plaça de la Vila | Fèlix Pascual
01/01/1970
Es traslladaran durant la setmana del 3 al 7 de juliol | L'atenció al públic es pot veure afectada durant els canvis