SITGES

‘Ramon Casas al paladar’, a Sitges

Plats, tapa i cervesa a deu restaurants, fins al 18 de desembre

, Sitges | 26/11/2016 a les 20:30h
Arxivat a: Gastronomia, Gastronomia, Cuina, Plats, Cervesa, Tapes, Ramon Casas
La campanya vol imaginar què menjaven Ramon Casas i els modernistes | Museus de Sitges
Aquesta notícia es va publicar originalment el 26/11/2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Què menjaven Ramon Casas i la resta dels modernistes? I què bevien? Amb motiu de l’exposició Ramon Casas, la modernitat anhelada, Museus de Sitges i el Gremi d’Hostaleria sitgetà han dissenyat la campanya Ramon Casas al paladar, que pretén “vincular patrimoni i gastronomia, destacar-ne els vincles comuns i generar una oferta que té un doble eix cultural i turístic”.

La campanya Ramon Casas al paladar va començar aquest dimecres passat i es concreta en tres opcions diferents: plats, tapa i cervesa. Onze restaurants i una cerveseria s’han sumat a la iniciativa, que té com a finalitat principal “gaudir de la cuina del tombant dels segles XIX i XX”. 

Deu restaurants han inclòs en les seves cartes diferents propostes gastronòmiques, amb sabors de la terra, “ideals per a la tardor i començament d’hivern”. Es tracta de La Nansa (Calamars maître d’hôtel), La Salseta (dos plats: Escudella amb pilota trufada i Gyoza de carn d’olla amb trinxat de l’escudella), La Pícara (Bacallà a la llauna), Cafè bar Roy (Llomillo amb mongetes), La Dehesa Santa Maria (Petxina de marisc), Marenostrum (Carxofes amb salsa holandesa), Casa Hidalgo (Entrecot maître d’hôtel), Iris Gallery-Hotel Estela (Macarrons a la italiana aromatitzats amb tòfona) i la Punta de Sitges (Amanida de perdiu en escabetx). 

A més d’aquests plats, un altre restaurant s’ha sumat a la iniciativa: la Incidència del Factor Vi, que ofereix la Tapa Ramon Casas, consistent en una cocotte de bacallà a la llauna amb mongetes de Sant Pau. La Cerveseria La Sitgetana rega totes aquestes propostes amb la Cervesa Ramon Casas, elaborada amb absenta i anís, tot i que de poca graduació (4,1º). 

Els preus són variats, segons cada cas (els dels plats van dels 7 als 22 euros), la tapa té un cost de 9,50 euros i la cervesa val entre 2,80 (la petita) i 6 euros (l’ampolla). La campanya, que compta amb la col·laboració municipal, es farà fins al 18 de desembre.

També us pot interessar

Miquel Iceta durant l'entrevista concedida al DV | Sidru C.
01/01/1970
Entrevista amb el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat
Neus Lloveras llegeix la resolució de la Junta Electoral de Zona. g.m
01/01/1970
L’autoritat electoral ha actuat a instàncies d’una denúncia del PP | La resolució advertia que l’incompliment podria ser considerat desobediència
Punt on es va registrar l'accident | Google Maps
01/01/1970
Els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís a les 21.34 h d'aquest diumenge | La víctima és de nacionalitat espanyola i veí de l’Hospitalet de Llobregat.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Miquel Iceta saluda durant el míting del PSC a Vilanova | ACN
01/01/1970
El PSC celebra el seu acte electoral central al Garraf amb Iceta, Ábalos, Espadaler i Ruiz | "Estem orgullosos del nostre sistema educatiu i dels nostres mestres", assegura Iceta
Imatge del Mercat de segona mà de l'any 2016.
01/01/1970
En aquesta 20a edició hi haurà un total de 335 taules contractades | L’objectiu és que els visitants es conscienciïn de forma lúdica sobre els problemes mediambientals
Imatge d'arxiu d'un marca de torxes | Rescat
01/01/1970
La convoquen Rescat i la Coordinadora Antirepressiva del Garraf