SITGES

‘Ramon Casas al paladar’, a Sitges

Plats, tapa i cervesa a deu restaurants, fins al 18 de desembre

, Sitges | 26/11/2016 a les 20:30h
Arxivat a: Gastronomia, Gastronomia, Cuina, Plats, Cervesa, Tapes, Ramon Casas
La campanya vol imaginar què menjaven Ramon Casas i els modernistes | Museus de Sitges
Aquesta notícia es va publicar originalment el 26/11/2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Què menjaven Ramon Casas i la resta dels modernistes? I què bevien? Amb motiu de l’exposició Ramon Casas, la modernitat anhelada, Museus de Sitges i el Gremi d’Hostaleria sitgetà han dissenyat la campanya Ramon Casas al paladar, que pretén “vincular patrimoni i gastronomia, destacar-ne els vincles comuns i generar una oferta que té un doble eix cultural i turístic”.

La campanya Ramon Casas al paladar va començar aquest dimecres passat i es concreta en tres opcions diferents: plats, tapa i cervesa. Onze restaurants i una cerveseria s’han sumat a la iniciativa, que té com a finalitat principal “gaudir de la cuina del tombant dels segles XIX i XX”. 

Deu restaurants han inclòs en les seves cartes diferents propostes gastronòmiques, amb sabors de la terra, “ideals per a la tardor i començament d’hivern”. Es tracta de La Nansa (Calamars maître d’hôtel), La Salseta (dos plats: Escudella amb pilota trufada i Gyoza de carn d’olla amb trinxat de l’escudella), La Pícara (Bacallà a la llauna), Cafè bar Roy (Llomillo amb mongetes), La Dehesa Santa Maria (Petxina de marisc), Marenostrum (Carxofes amb salsa holandesa), Casa Hidalgo (Entrecot maître d’hôtel), Iris Gallery-Hotel Estela (Macarrons a la italiana aromatitzats amb tòfona) i la Punta de Sitges (Amanida de perdiu en escabetx). 

A més d’aquests plats, un altre restaurant s’ha sumat a la iniciativa: la Incidència del Factor Vi, que ofereix la Tapa Ramon Casas, consistent en una cocotte de bacallà a la llauna amb mongetes de Sant Pau. La Cerveseria La Sitgetana rega totes aquestes propostes amb la Cervesa Ramon Casas, elaborada amb absenta i anís, tot i que de poca graduació (4,1º). 

Els preus són variats, segons cada cas (els dels plats van dels 7 als 22 euros), la tapa té un cost de 9,50 euros i la cervesa val entre 2,80 (la petita) i 6 euros (l’ampolla). La campanya, que compta amb la col·laboració municipal, es farà fins al 18 de desembre.

També us pot interessar

Neus Lloveras, al racó del seu despatx on guarda quadres i altres records | Sidru C.
01/01/1970
L’alcaldessa de Vilanova diu que el referèndum de l’1 d’octubre “es farà” i afirma que l’Ajuntament estarà a disposició de la Generalitat, “com sempre” | “L’estat de manteniment de voreres i carrers no és l’òptim ni molt menys” , admet l'alcaldessa
El creuament de canvi de vies del Museu
01/01/1970
La direcció lamenta que la reforma s'hagi endarrerit dos anys i vaticina que l'equipament es situarà "entre els millors d'Europa" | Un dels objectius de futur és el cobriment total del dipòsit de locomotores
La Geltrú protagonitzarà des d'avui 5 dies de Festa Major. | Sidru c.
01/01/1970
La Festa Major de la Geltrú va començar ahir i acaba el 15 d’agost | Enguany hi ha diverses novetats en la programació dels actes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge d'arxu de la platja de les Salines
01/01/1970
L'estudi ha seguit els requisits marcats per la directiva europea| L'aigua de les platges cubellenques són aptes per al bany i compleixen els requisits de qualitat, segons els controls de l'Agència Catalana de l'Aigua
Imatge d'arxiu presa durant la Festa Major de Sitges 2016 | AJT. SITGES
01/01/1970
La Festa comença divendres, amb la inauguració de les Barraques i el nomenament del Fill Adoptiu | Actes esportius i culturals donen el tret de sortida als primers actes de la Festa Major de Sant Bartomeu 2017
El conflicte laboral dels examinadors fa mesos que dura | ACN
01/01/1970
La protesta es podria allargar de dilluns a divendres si no s'arriba a un acord entre els treballadors i la DGT el pròxim dia 22