VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Vilafranca acull la 352a edició de la Fira del Gall al parc de Sant Julià

La gastronomia i els vins són també una part essencial de la Fira del Gall

No hi faltarà una exposició i concurs de les quatre varietats de Gall i Gallina autòctona Penedesenca tradicional

| 16/12/2016 a les 19:00h
Arxivat a: Gastronomia, Fires, Tradicions, Festes, Cultura Popular, Fira del Gall, Aviram
Aquesta notícia es va publicar originalment el 16/12/2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El parc de Sant Julià de Vilafranca del Penedès acull aquest cap de setmana la 352a edició de la Fira del Gall. L’edició més solidària inclou com a element més destacat el tradicional mercat d’aviram, que se celebra a la capital de l’Alt Penedès des de l’Edat Mitjana. S’anuncia com una excel·lent ocasió per comprar i degustar el reconegut Gall del Penedès, una varietat autòctona d’au de corral molt apreciada per la seva vistositat i la seva carn, i autèntic protagonista de la fira

El visitant hi podrà trobar tots els exemplars de la raça Gall Negre del Penedès, que porten una identificació exclusiva a la pota, alhora que tota mena d’aviram: gallines, galls de pagès, ànecs, galls d’indi... Una de les característiques de la Fira del Gall que la fan diferent i única és el servei gratuït d’escorxador. Qui vulgui anar més per feina també tindrà la possibilitat d’adquirir Gall Negre ja sacrificat a l’estand gestionat per la pròpia Associació de Criadors de Gallina de Raça Penedesenca, que es trobarà a la plaça de l’Aviram demà dissabte i diumenge, de nou del matí a tres de la tarda.

No hi faltarà una exposició i concurs de les quatre varietats de Gall i Gallina autòctona Penedesenca tradicional (aperdiuada, barrada, blat i negra), i la raça negra millorada. També hi torbarem la raça Espanyola Cara Blanca. Enguany es retrà homenatge a Amadeu Francesch, el responsable de la recuperació de la raça de la gallina penedesenca.

La gastronomia i els vins són també una part essencial de la Fira del Gall, una gran mostra de cuina d’aviram que presenta des de les receptes més tradicionals a les més noves, acompanyades pels vins de la Denominació d’Origen Penedès. A la mostra de vins de la DO Penedès hi participen els cellers Albet i Noya, Bodegas Pinord, Celler Bolet, Can Feixes, Casa Berger, Castell d’Or, Domènech.vidal, Heretat Mastinell,   Jean Leon, Loxarel, Mascaró, Bodegas Torres, Parató, Parés Baltà  i Sumarroca. També hi ha diversos tastos. A la Mostra Gastronòmica es podran tastar fins a 21 receptes d’aviram i Vilafranca Ve de Gust!, amb els vuits restaurants que el conformen, fa una campanya consistent en oferir en el seu menú un plat de Gall del Penedès aprofitant la Fira del Gall. Fins al 8 de gener a Cal Ton, Can Bellés, Casa Joan, Casino, El Cigró d’Or, El Gat Blau, En Rima (Mastinell) i el Racó de la Calma cuinen un plat diferent d’aquesta au. 
 

També us pot interessar

Banderers al balcó de l’Ajuntament, ara fa un any | Sidru C.
Marc Ortiz | 2 comentaris
01/01/1970
El CDR de Vilanova ha aplaudit la iniciativa i ha animat la resta d’entitats a sumar-hi | Quinze entitats ja han dit a la FAC que no pujaran al balcó per la Comparsa
Vista aèria actual del polígon Masia d'en Barreres (a l'esquerra, terrenys de l0antiga fàbrica Cemex on s'instal·laria el parc comercial) | AJT VNG
01/01/1970
L'alcaldessa tem els perjudicis que el nou parc comercial pugui provocar al polígon de la Rambla del Garraf | Indignació entre el govern municipal de Vilanova pel que es considera una deslleialtat
Comencen els treballs a la xemeneia de l’antiga central Tèrmica del Foix.
01/01/1970
Els primers treballs a la xemeneia de la Tèrmica afecten l’interior | Per arribar al capdamunt de l’estructura, a 170 metres d’alçada, es farà servir un helicòpter

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Vista virtual general del nou parc comercial de Masia d'en Barreres
01/01/1970
La majoria d'entitats s'hi mostren a favor en la presentació del projecte | Continuaran les reunions amb Viu Comerç, que és qui mostra més reticències | Es fan públiques les primeres imatges virtuals del que pot ser el nou parc
Jorge Rodríguez (al capdavant), anys enrere, en plena competició
01/01/1970
El vilanoví s'ha proposat anar en bici des de Vilanova a Brussel·les per lluitar contra la malaltia
Mapa dels productes genuïns de les comarques de Barcelona. | XPT
01/01/1970
Ha estat possible gràcies a la tasca de la Xarxa de Productes de la Terra | La malvasia de Sitges o les gambes de VNG, entre els productes escollits