COMARCA

El cava regna a la Guía Peñín

L’Enoteca BN de 2001 de Gramona, el millor de la història de Peñín

Gramona diu que els guardons són “el reflex del treball de 5 generacions”

, Sant Sadurní d'Anoia | 27/01/2017 a les 18:30h
Arxivat a: Gastronomia, Guía Peñín, Cava, Vi, Viticultura, Gastronomia
Detall d'unes caves
Aquesta notícia es va publicar originalment el 27/01/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Guía Peñín de vins, la més important d’Espanya, organitza per al pròxim 1 de març a Madrid el I Saló del Cava (un show room), en el qual es presentarà la primera edició de la Guía Peñín de los Cavas y Otras Burbujas. Es tracta d’un manual amb més de 1.000 referències tastades, que reuneix en una sola guia, segons els seus responsables, “tota la diversitat de vins amb bombolles del mercat espanyol”. El millor segons aquesta guia és el cava de la més alta gamma Enoteca Gramona Brut Nature Gran Reserva 2001.

Per primera vegada, a més, un cava  (l’Enoteca Gramona 2001 de Gramona) ha estat qualificat de millor vi de la guia general d’entre els 11.500 tastats en aconseguir 99 punts, la màxima qualificació que atorga la publicació. Només ho han aconseguit cinc vins en 27 edicions de la Guia Peñín, que mai ha donat 100 punts. El cava de Gramona, a més, s’ha situat com el millor escumós de la seva història. Aquest reconeixement es descriu a la guia com “la culminació d’un procés que es va iniciar fa molts anys al celler Gramona, la demostració que l’aposta d’aquesta casa per les llargues criances havia de donar resultats mai abans experimentats”. 

Segons Xavier Gramona, vicepresident de les sadurninenques caves Gramona, aquest reconeixement de la Guia Peñín i els altres que han aconseguit en altres publicacions “no és més que el reflex del treball de cinc generacions d’una família que, per una conjunció de coneixements, persones i visió d’una missió, va estar en l’eix del moment d’inflexió en el sector, i va iniciar aleshores un canvi de paradigma que avui ha començat a veure la llum i que, a poc a poc, ha aconseguit que el cava obtingui el reconeixement que es mereix”.

Segons ha afegit Xavier Gramona, “aquesta és la constatació d’un canvi que avui ja és una realitat. I com diu la mateixa guia, un fet històric de gran transcendència, per obrir un nou camí en el desenvolupament d’una denominació d’origen que lluita per donar suport a les elaboracions més sofisticades”.

Amb 98 punts també s’enfila a la Guía Peñín un altre cava de Gramona, l’Enoteca Gramona 2001 Brut, i el Turó d’en Mota de Recaredo de l’anyada 2005. Amb 97 punts només hi ha un escumós, també de Gramona: el Celler Batlle 2001.

Segons la Guía Peñín de los Cavas y Otras Burbujas, “els últims anys han estat decisius en el desenvolupament de la qualitat dels vins elaborats sota el sistema de segona fermentació en ampolla, i d’aquests principalment els elaborats sota el segell de la DO Cava”. S’afegeix que “el gran punt d’inflexió d’aquest desenvolupament qualitatiu ve de la mà de la consolidació dels escumosos de llarga criança. El següent pas sembla encaminat a oferir un protagonisme especial als vins de parcel·la, un argument que semblava ser exclusiu dels vins tranquils i que esperem que serveixi també per incrementar la projecció final dels seus vins”. No obstant això, s’apunta que “molt de camí queda encara per recórrer”.

També us pot interessar

Presentació de la campanya de suport, la tardor passada
01/01/1970
Tres dels acusats han estat absolts i tres més condemnats a sis mesos de presó | El jove vilanoví ha estat privat de participar en actes polítics mentre ha durat la instrucció del cas
Comencen els treballs a la xemeneia de l’antiga central Tèrmica del Foix.
01/01/1970
Els primers treballs a la xemeneia de la Tèrmica afecten l’interior | Per arribar al capdamunt de l’estructura, a 170 metres d’alçada, es farà servir un helicòpter
Des del Consorci celebren que la xifra se situa per sota de la mitjana catalana.
01/01/1970
Les intervencions de pròtesi total de maluc passen de gairebé un any d'espera a 79 dies | Des del CSG s'assenyala l'increment del 6,5% en l'activitat quirúrgica com a explicació d'aquests resultats, i ressalten que ha estat possible gràcies al pla de xoc impulsat pel Departament de Salut

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Vista virtual general del nou parc comercial de Masia d'en Barreres
01/01/1970
La majoria d'entitats s'hi mostren a favor en la presentació del projecte | Continuaran les reunions amb Viu Comerç, que és qui mostra més reticències | Es fan públiques les primeres imatges virtuals del que pot ser el nou parc
Jorge Rodríguez (al capdavant), anys enrere, en plena competició
01/01/1970
El vilanoví s'ha proposat anar en bici des de Vilanova a Brussel·les per lluitar contra la malaltia
Mapa dels productes genuïns de les comarques de Barcelona. | XPT
01/01/1970
Ha estat possible gràcies a la tasca de la Xarxa de Productes de la Terra | La malvasia de Sitges o les gambes de VNG, entre els productes escollits