Vilanova i la Geltrú

'Espigallmania' tot i la ventada

Es distingeix la mestressa de casa Montse Ramos, el restaurador Josep Maria Sánchez (Càtering Caserco) i a l’encara ara recordat pagès Francesc Cosp

Festa de l'Espigall 2017

| 05/02/2017 a les 16:21h
Arxivat a: Gastronomia, Xarxa Productes de la Terra Garraf, Montse Marcé, Node Garraf, Remei Gimeno, Ajuntament Vilanova i la Geltrú, Diputació de Barcelona, Escola d’Hoteleria de l’IES Joan Ramon Benaprès de Sitges, Espigalls, Associació d’Espigalls del Garraf
Una de les tapes de la primera Festa de l'Espigall | Fèlix
 
L’Associació d’Espigalls del Garraf i la Xarxa Productes de la Terra Garraf han celebrat aquest diumenge a l’avinguda de Francesc de Vilanova i la Geltrú la primera Festa de l’Espigall. La iniciativa de promoció s’ha fet amb l'objectiu de donar a conèixer aquesta verdura autòctona del Garraf. Segons la presidenta de l’Associació d'Espigalls del Garraf, la pagesa Montse Marcé, s'ha volgut "reivindicar la singularitat dels espigalls". Marcé, que ha parlat de l'espigallmania, ha dit que l'espigall és "el rei de les verdures", i que està ben "viu". Hi han participat unes 150 persones, tot i la ventada. 

La Festa s’ha iniciat a quarts de dotze amb el conte infantil L’espigall que volia fer amics, a càrrec d’Alícia Giménez. A les dotze s’ha fet un acte de reconeixement de la tasca de difusió i promoció dels espigalls. S’ha premiat una mestressa de casa, la vilanovina Montse Ramos; un restaurador, el també vilanoví Josep Maria Sánchez (Càtering Caserco), i a l’encara ara recordat pagès vilanoví Francesc Cosp, un dels pioners en la promoció dels espigalls des  de la Sínia del Caçador. Aquest darrer guardó l’ha recollit el seu nét Bernat. Els guardons els  han lliurarat la presidenta de Node Garraf, Rosa Huguet; el regidor adjunt de Promoció Econòmica de l’Ajuntament vilanoví, David Montes, i el president de l’Institut Català de la Cuina, Xavier Mestres. A dos quarts d’una ha començat el plat fort: un tast d’espigalls gratuït. S’han ofert 400 tapes cuinades pels alumnes de l’Escola d’Hoteleria de l’IES Joan Ramon Benaprès de Sitges. Les tapes s'han repartit de forma caòtica.

La voluntat és que la festa tingui continuïtat anual i que vagi recorrent els municipis de la comarca del Garraf. La iniciativa ha estat de l’Associació d’Espigalls del Garraf i ha comptat amb la col·laboració, entre d’altres, de l’Ajuntament vilanoví, de l’Agència de Desenvolupament Node Garraf i de la Diputació de Barcelona.
 

També us pot interessar

L'helicòpter, en primer terme, i la piscina, al fons
01/01/1970
El succés s'ha registrat aquest migdia | Els sanitaris no han pogut reanimar al noi
01/01/1970
La circulació de combois entre Sant Vicenç de Calders i Vilanova i la Geltrú s'ha tallat per poder fer l'aixecament judicial del cadàver
L'Ajuntament ha enviat cartes als propietaris d'habitatges
01/01/1970
Les ITE són obligades pels habitatges amb data de construcció anterior a l'any 1971 | S'ha de fer la inspecció abans del 31 de desembre d'enguany

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Procés participatiu a les escoles | Ajt. Vilanova i la Geltrú
01/01/1970
Es va elaborar un document d'Aproximació diagnòstica del civisme al municipi | El 4 de juliol es presenta l'esborrany del Pla a les entitats i persones que van formar part del procés participatiu
Tots els serveis estaran en dependències municipals, a la plaça de la Vila | Fèlix Pascual
01/01/1970
Es traslladaran durant la setmana del 3 al 7 de juliol | L'atenció al públic es pot veure afectada durant els canvis
Neàpolis participa en el projecte internacional | Ajt. Vilanova i la Geltrú
01/01/1970
L'objectiu és que hi participin famílies on es barreja la tipografia i la impressió digital amb la fabricació i les noves tecnologies | L'aportació de la Unió Europea a Neàpolis serà de més de 50.000 euros