Vilanova i la Geltrú

'Espigallmania' tot i la ventada

Es distingeix la mestressa de casa Montse Ramos, el restaurador Josep Maria Sánchez (Càtering Caserco) i a l’encara ara recordat pagès Francesc Cosp

Festa de l'Espigall 2017

| 05/02/2017 a les 16:21h
Arxivat a: Gastronomia, Xarxa Productes de la Terra Garraf, Montse Marcé, Node Garraf, Remei Gimeno, Ajuntament Vilanova i la Geltrú, Diputació de Barcelona, Escola d’Hoteleria de l’IES Joan Ramon Benaprès de Sitges, Espigalls, Associació d’Espigalls del Garraf
Una de les tapes de la primera Festa de l'Espigall | Fèlix
 
L’Associació d’Espigalls del Garraf i la Xarxa Productes de la Terra Garraf han celebrat aquest diumenge a l’avinguda de Francesc de Vilanova i la Geltrú la primera Festa de l’Espigall. La iniciativa de promoció s’ha fet amb l'objectiu de donar a conèixer aquesta verdura autòctona del Garraf. Segons la presidenta de l’Associació d'Espigalls del Garraf, la pagesa Montse Marcé, s'ha volgut "reivindicar la singularitat dels espigalls". Marcé, que ha parlat de l'espigallmania, ha dit que l'espigall és "el rei de les verdures", i que està ben "viu". Hi han participat unes 150 persones, tot i la ventada. 

La Festa s’ha iniciat a quarts de dotze amb el conte infantil L’espigall que volia fer amics, a càrrec d’Alícia Giménez. A les dotze s’ha fet un acte de reconeixement de la tasca de difusió i promoció dels espigalls. S’ha premiat una mestressa de casa, la vilanovina Montse Ramos; un restaurador, el també vilanoví Josep Maria Sánchez (Càtering Caserco), i a l’encara ara recordat pagès vilanoví Francesc Cosp, un dels pioners en la promoció dels espigalls des  de la Sínia del Caçador. Aquest darrer guardó l’ha recollit el seu nét Bernat. Els guardons els  han lliurarat la presidenta de Node Garraf, Rosa Huguet; el regidor adjunt de Promoció Econòmica de l’Ajuntament vilanoví, David Montes, i el president de l’Institut Català de la Cuina, Xavier Mestres. A dos quarts d’una ha començat el plat fort: un tast d’espigalls gratuït. S’han ofert 400 tapes cuinades pels alumnes de l’Escola d’Hoteleria de l’IES Joan Ramon Benaprès de Sitges. Les tapes s'han repartit de forma caòtica.

La voluntat és que la festa tingui continuïtat anual i que vagi recorrent els municipis de la comarca del Garraf. La iniciativa ha estat de l’Associació d’Espigalls del Garraf i ha comptat amb la col·laboració, entre d’altres, de l’Ajuntament vilanoví, de l’Agència de Desenvolupament Node Garraf i de la Diputació de Barcelona.
 

També us pot interessar

01/01/1970
L'anunci del projecte provoca una allau de comunicacions a les xarxes socials i d'interessos comercials perifèrics a la iniciativa
Darrera vaga dels treballadors de la neteja, el 2014 | YOL
01/01/1970
L'alcaldessa, Neus Lloveras, espera que les parts facin el màxim esforç per arribar a un acord | La convocatòria de vaga és indefinida i comença el Dijous Gras

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Adrià Fernández condueix la pilota entre Edgar i Marcos Espigado | Aleix Ramírez
01/01/1970
Tot i aquest bon resultat, l'equip d'Aiguadolç ha caigut en zona de descens
Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Cubelles | Fèlix Pascual
01/01/1970
La formació d'esquerres presentà una moció al ple per reduir el consum elèctric a dels edificis municipals de Cubelles | També s'ha exigit l'elaboració d'un informe amb el qual es persegueixi l'objectiu de l'autoconsum
Marc Macià, conseller d'Habitatge, i Glòria Garcia, presidenta del Consell Comarcal del Garraf
01/01/1970
En total, es van atendre 10.550 sol·licituds d’informació i assessorament | Aquest augment d’atencions a la ciutadania coincideix amb el procés de descentralització de l’Oficina