Vilanova i la Geltrú

'Espigallmania' tot i la ventada

Es distingeix la mestressa de casa Montse Ramos, el restaurador Josep Maria Sánchez (Càtering Caserco) i a l’encara ara recordat pagès Francesc Cosp

Festa de l'Espigall 2017

| 05/02/2017 a les 16:21h
Arxivat a: Gastronomia, Xarxa Productes de la Terra Garraf, Montse Marcé, Node Garraf, Remei Gimeno, Ajuntament Vilanova i la Geltrú, Diputació de Barcelona, Escola d’Hoteleria de l’IES Joan Ramon Benaprès de Sitges, Espigalls, Associació d’Espigalls del Garraf
Una de les tapes de la primera Festa de l'Espigall | Fèlix
Aquesta notícia es va publicar originalment el 05/02/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
L’Associació d’Espigalls del Garraf i la Xarxa Productes de la Terra Garraf han celebrat aquest diumenge a l’avinguda de Francesc de Vilanova i la Geltrú la primera Festa de l’Espigall. La iniciativa de promoció s’ha fet amb l'objectiu de donar a conèixer aquesta verdura autòctona del Garraf. Segons la presidenta de l’Associació d'Espigalls del Garraf, la pagesa Montse Marcé, s'ha volgut "reivindicar la singularitat dels espigalls". Marcé, que ha parlat de l'espigallmania, ha dit que l'espigall és "el rei de les verdures", i que està ben "viu". Hi han participat unes 150 persones, tot i la ventada. 

La Festa s’ha iniciat a quarts de dotze amb el conte infantil L’espigall que volia fer amics, a càrrec d’Alícia Giménez. A les dotze s’ha fet un acte de reconeixement de la tasca de difusió i promoció dels espigalls. S’ha premiat una mestressa de casa, la vilanovina Montse Ramos; un restaurador, el també vilanoví Josep Maria Sánchez (Càtering Caserco), i a l’encara ara recordat pagès vilanoví Francesc Cosp, un dels pioners en la promoció dels espigalls des  de la Sínia del Caçador. Aquest darrer guardó l’ha recollit el seu nét Bernat. Els guardons els  han lliurarat la presidenta de Node Garraf, Rosa Huguet; el regidor adjunt de Promoció Econòmica de l’Ajuntament vilanoví, David Montes, i el president de l’Institut Català de la Cuina, Xavier Mestres. A dos quarts d’una ha començat el plat fort: un tast d’espigalls gratuït. S’han ofert 400 tapes cuinades pels alumnes de l’Escola d’Hoteleria de l’IES Joan Ramon Benaprès de Sitges. Les tapes s'han repartit de forma caòtica.

La voluntat és que la festa tingui continuïtat anual i que vagi recorrent els municipis de la comarca del Garraf. La iniciativa ha estat de l’Associació d’Espigalls del Garraf i ha comptat amb la col·laboració, entre d’altres, de l’Ajuntament vilanoví, de l’Agència de Desenvolupament Node Garraf i de la Diputació de Barcelona.
 

També us pot interessar

La dona va quedar inconscient al terra
01/01/1970
Els fets es van produir durant el migdia de divendres passat | La dona encara està ingressada a l'hospital Sant Camil amb ferides greus
Gimnastes del CG Vilanova
01/01/1970
Bon paper de les vilanovines en una fase d'alta competitivitat | Èxits en les categories individuals i per equips
El president del Gremi d'Hostlaeria de Vilanova, Jaume Mart | S.C.
01/01/1970
El president del Gremi d’Hostaleria i Restauració de Vilanova i la Geltrú, que deixa el càrrec abans de l’estiu, presenta els actes del 40è aniversari de l’entitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge drxiu d'una pedalada popular celebrada a Vilanova | AJT VNG
01/01/1970
L'equipament disposarà d'un edifici administratiu, amb espais de treball, magatzem, banys i un espai cobert al voltant de l'edificació | La pista asfaltada tindrà una llargada de 515 metres lineals
La llegenda del Peix Nicolau es va explicar a l'Espai Far | Espai Far
01/01/1970
Unes 1.700 persones van poder gaudir de l’ampli calendari d’activitats previst durant tot el cap de setmana | Les jornades han aglutinat diferents accions i programes a les Destinacions de Turisme Familiar
Doblet de Maria Còrdoba | Albert Esteve Salvany
01/01/1970
Les vilanovines endossen sis gols al Vila-sana | Després de dir adeu a Europa, les noies intentaran dificultar les opcions dissabte al Gijón