Vilanova i la Geltrú

'Espigallmania' tot i la ventada

Es distingeix la mestressa de casa Montse Ramos, el restaurador Josep Maria Sánchez (Càtering Caserco) i a l’encara ara recordat pagès Francesc Cosp

Festa de l'Espigall 2017

| 05/02/2017 a les 16:21h
Arxivat a: Gastronomia, Xarxa Productes de la Terra Garraf, Montse Marcé, Node Garraf, Remei Gimeno, Ajuntament Vilanova i la Geltrú, Diputació de Barcelona, Escola d’Hoteleria de l’IES Joan Ramon Benaprès de Sitges, Espigalls, Associació d’Espigalls del Garraf
Una de les tapes de la primera Festa de l'Espigall | Fèlix
Aquesta notícia es va publicar originalment el 05/02/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
L’Associació d’Espigalls del Garraf i la Xarxa Productes de la Terra Garraf han celebrat aquest diumenge a l’avinguda de Francesc de Vilanova i la Geltrú la primera Festa de l’Espigall. La iniciativa de promoció s’ha fet amb l'objectiu de donar a conèixer aquesta verdura autòctona del Garraf. Segons la presidenta de l’Associació d'Espigalls del Garraf, la pagesa Montse Marcé, s'ha volgut "reivindicar la singularitat dels espigalls". Marcé, que ha parlat de l'espigallmania, ha dit que l'espigall és "el rei de les verdures", i que està ben "viu". Hi han participat unes 150 persones, tot i la ventada. 

La Festa s’ha iniciat a quarts de dotze amb el conte infantil L’espigall que volia fer amics, a càrrec d’Alícia Giménez. A les dotze s’ha fet un acte de reconeixement de la tasca de difusió i promoció dels espigalls. S’ha premiat una mestressa de casa, la vilanovina Montse Ramos; un restaurador, el també vilanoví Josep Maria Sánchez (Càtering Caserco), i a l’encara ara recordat pagès vilanoví Francesc Cosp, un dels pioners en la promoció dels espigalls des  de la Sínia del Caçador. Aquest darrer guardó l’ha recollit el seu nét Bernat. Els guardons els  han lliurarat la presidenta de Node Garraf, Rosa Huguet; el regidor adjunt de Promoció Econòmica de l’Ajuntament vilanoví, David Montes, i el president de l’Institut Català de la Cuina, Xavier Mestres. A dos quarts d’una ha començat el plat fort: un tast d’espigalls gratuït. S’han ofert 400 tapes cuinades pels alumnes de l’Escola d’Hoteleria de l’IES Joan Ramon Benaprès de Sitges. Les tapes s'han repartit de forma caòtica.

La voluntat és que la festa tingui continuïtat anual i que vagi recorrent els municipis de la comarca del Garraf. La iniciativa ha estat de l’Associació d’Espigalls del Garraf i ha comptat amb la col·laboració, entre d’altres, de l’Ajuntament vilanoví, de l’Agència de Desenvolupament Node Garraf i de la Diputació de Barcelona.
 

També us pot interessar

Banderers al balcó de l’Ajuntament, ara fa un any | Sidru C.
Marc Ortiz | 2 comentaris
01/01/1970
El CDR de Vilanova ha aplaudit la iniciativa i ha animat la resta d’entitats a sumar-hi | Quinze entitats ja han dit a la FAC que no pujaran al balcó per la Comparsa
Vista aèria actual del polígon Masia d'en Barreres (a l'esquerra, terrenys de l0antiga fàbrica Cemex on s'instal·laria el parc comercial) | AJT VNG
01/01/1970
L'alcaldessa tem els perjudicis que el nou parc comercial pugui provocar al polígon de la Rambla del Garraf | Indignació entre el govern municipal de Vilanova pel que es considera una deslleialtat
Comencen els treballs a la xemeneia de l’antiga central Tèrmica del Foix.
01/01/1970
Els primers treballs a la xemeneia de la Tèrmica afecten l’interior | Per arribar al capdamunt de l’estructura, a 170 metres d’alçada, es farà servir un helicòpter

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Vista virtual general del nou parc comercial de Masia d'en Barreres
01/01/1970
La majoria d'entitats s'hi mostren a favor en la presentació del projecte | Continuaran les reunions amb Viu Comerç, que és qui mostra més reticències | Es fan públiques les primeres imatges virtuals del que pot ser el nou parc
Jorge Rodríguez (al capdavant), anys enrere, en plena competició
01/01/1970
El vilanoví s'ha proposat anar en bici des de Vilanova a Brussel·les per lluitar contra la malaltia
Mapa dels productes genuïns de les comarques de Barcelona. | XPT
01/01/1970
Ha estat possible gràcies a la tasca de la Xarxa de Productes de la Terra | La malvasia de Sitges o les gambes de VNG, entre els productes escollits