Vilanova i la Geltrú

'Espigallmania' tot i la ventada

Es distingeix la mestressa de casa Montse Ramos, el restaurador Josep Maria Sánchez (Càtering Caserco) i a l’encara ara recordat pagès Francesc Cosp

Festa de l'Espigall 2017

| 05/02/2017 a les 16:21h
Arxivat a: Gastronomia, Xarxa Productes de la Terra Garraf, Montse Marcé, Node Garraf, Remei Gimeno, Ajuntament Vilanova i la Geltrú, Diputació de Barcelona, Escola d’Hoteleria de l’IES Joan Ramon Benaprès de Sitges, Espigalls, Associació d’Espigalls del Garraf
Una de les tapes de la primera Festa de l'Espigall | Fèlix
Aquesta notícia es va publicar originalment el 05/02/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
L’Associació d’Espigalls del Garraf i la Xarxa Productes de la Terra Garraf han celebrat aquest diumenge a l’avinguda de Francesc de Vilanova i la Geltrú la primera Festa de l’Espigall. La iniciativa de promoció s’ha fet amb l'objectiu de donar a conèixer aquesta verdura autòctona del Garraf. Segons la presidenta de l’Associació d'Espigalls del Garraf, la pagesa Montse Marcé, s'ha volgut "reivindicar la singularitat dels espigalls". Marcé, que ha parlat de l'espigallmania, ha dit que l'espigall és "el rei de les verdures", i que està ben "viu". Hi han participat unes 150 persones, tot i la ventada. 

La Festa s’ha iniciat a quarts de dotze amb el conte infantil L’espigall que volia fer amics, a càrrec d’Alícia Giménez. A les dotze s’ha fet un acte de reconeixement de la tasca de difusió i promoció dels espigalls. S’ha premiat una mestressa de casa, la vilanovina Montse Ramos; un restaurador, el també vilanoví Josep Maria Sánchez (Càtering Caserco), i a l’encara ara recordat pagès vilanoví Francesc Cosp, un dels pioners en la promoció dels espigalls des  de la Sínia del Caçador. Aquest darrer guardó l’ha recollit el seu nét Bernat. Els guardons els  han lliurarat la presidenta de Node Garraf, Rosa Huguet; el regidor adjunt de Promoció Econòmica de l’Ajuntament vilanoví, David Montes, i el president de l’Institut Català de la Cuina, Xavier Mestres. A dos quarts d’una ha començat el plat fort: un tast d’espigalls gratuït. S’han ofert 400 tapes cuinades pels alumnes de l’Escola d’Hoteleria de l’IES Joan Ramon Benaprès de Sitges. Les tapes s'han repartit de forma caòtica.

La voluntat és que la festa tingui continuïtat anual i que vagi recorrent els municipis de la comarca del Garraf. La iniciativa ha estat de l’Associació d’Espigalls del Garraf i ha comptat amb la col·laboració, entre d’altres, de l’Ajuntament vilanoví, de l’Agència de Desenvolupament Node Garraf i de la Diputació de Barcelona.
 

També us pot interessar

Miquel Iceta durant l'entrevista concedida al DV | Sidru C.
01/01/1970
Entrevista amb el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat
Els voluntaris Raimon Serret i Lídia Lacruz i el psicòleg Ferran Masip | Sidru C.
01/01/1970
L’entitat treballa en col·laboració amb el Voluntariat de presons | Els voluntaris destaquen l’actitud “valenta” de la fundació vilanovina
Punt on es va registrar l'accident | Google Maps
01/01/1970
Els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís a les 21.34 h d'aquest diumenge | La víctima és de nacionalitat espanyola i veí de l’Hospitalet de Llobregat.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
La biblioteca Joan Oliva ha ampliat el biblioblog 'Fora el prestatge' | Ajt. VNG
01/01/1970
'Tallers en família' de la biblioteca estan ara disponibles 'online' | El biblioblog inclou també tallers relacionats amb el Nadal
Voluntaris de l'Espai Sopem
01/01/1970
Els usuaris rebran un lot de Nadal el pròxim dilluns 18 de desembre | El Centre Cívic obrirà portes les nits del 25 de desembre i l'1 de gener
Retall del cartell de l'acte
01/01/1970
L'acte estarà presentat pel periodista Josep Maria Flores | Hi intervindran Francesc de Dalmases (Junts per Catalunya), Aurora Carbonell (ERC) i Jordi Salvia (CUP)