VILAFRANCA DEL PENEDÈS

La Festa del Xató de Vilafranca esgota les 2.500 racions

Es van poder tastar les cinc varietats de xató: Vilanova, el Vendrell, Sitges, Calafell i Vilafranca

, Vilafranca del Penedès | 15/02/2017 a les 10:55h
Arxivat a: Gastronomia, Xató, Xatonada, Xatonada de Vilafranca, Gastronomia
La Rambla de Vilafranca es va omplir
La Rambla de Sant Francesc de Vilafranca es va fer petita aquest diumenge per acollir la Festa del Xató de Vilafranca, que va comptar amb un ampli ventall d'activitats relacionades amb el xató. Tallers infantils per aprendre a fer xató, un mercat tradicional d'artesania, brocanteria i pintura i animació al carrer van ser alguns dels atractius d'una jornada. Les 2.500 racions de xató, de les 5 varietats es van esgotar abans de les dues del migdia, i es van servir 2.000 degustacions de vi.

Els visitants a la Festa del Xató van poder gaudir amb els xatons que s'elaboren a les poblacions que configuren la Ruta del Xató: Calafell, El Vendrell, Sitges, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. Tot i les previsions de mal temps, l'atractiu de la Festa va provocar que un bon nombre de visitants esgotessin totes les racions previstes. Tot un èxit.

Segona edició del Xató Tapa

Un gran nombre de participants aficionats, professionals i estudiants de cuina, van demostrar les seves habilitats i imaginació a l'hora de crear una tapa de xató. El jurat presidit per Xavier Mestres, president de l'Institut Català de la Cuina, i Núria Carbó, presidenta de la Ruta del Xató i del Gremi d'Hostaleria de l'Alt Penedès, junt amb tots els membres del jurat, ho varen tenir d'allò més difícil a l'hora de deliberar, sorpresos per la diversitat de propostes i l'explosió de creativitat de tots els concursants.

Xavier Mestres va agrair la participació de tots els concursants i dictar el veredicte del Concurs de tapes creatives de xató. Francesca Casanova amb la seva tapa "XT 2017", va rebre el premi a la millor tapa de xató. El jurat va valorar la seva creativitat i innovació, el disseny, el gust i la fidelitat a la recepta original.


El premi per la tapa més creativa i innovadora va ser per a Pilar Felices, amb una tapa de nom "Gofre de xató", que va sorprendre el jurat per la innovació, inventiva i la capacitat de crear un concepte nou. El premi a la tapa més saborosa se'l va endur Azahara Centol, amb la seva tapa "Experimenta xató". Robert Tatar va guanyar el premi al disseny, presentació i emplatat, amb una tapa minimalista de nom, "Xató o nada".

El Premi a la fidelitat a la recepta original, se'l va endur una tapa amb inspiració oriental de Mario Ventosa. El jurat va premiar l'originalitat de la tapa que a l'hora, va ser capaç d'incloure tots els ingredients originals de la recepta de la salsa de xató de Vilafranca.

També us pot interessar

Interior d'un dels 'outlet' de l'avinguda Francesc Macià | Fèlix Pascual
01/01/1970
Els ‘outlet’ copen un tram de la zona i s’expandeixen | Saltant-se la distribuïdora poden oferir preus molt més agressius
Quatre de vuit carregat dels Bordegassos | M. Gomà
01/01/1970
Clàssica de vuit de Nens del Vendrell i Castellers de Barcelona, i carro gros de la Joves de Valls | La Nova Muixeranga acompanya els vilanovins durant tot el cap de setmana del seu 45è aniversari
01/01/1970
A la Rambla de s'han viscut moments d'autèntica aglomeració | La jornada s'ha seguit intensament a tota la comarca

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Els dos treballadors, concentrats a les portes del taller ara fa dues setmanes | Fèlix Pascual
01/01/1970
Treballaran als mateixos tallers de Vilanova, subcontractats per l'empresa Servitec
La Mestissa, original i còpia | AJT VNG
01/01/1970
Les famílies Mestre, Coroleu i Budesca han signat aquest dijous la cessió | La donació es va fer efectiva en un acte que respirava història vilanovina
Imatge d'arxiu de la 4a edició de la Mostra
01/01/1970
Sala 1 projecta la secció de films aquest vespre al Teatre Principal | Núria Araüna presentarà el treball Fàbrica, un viatge a la història recent de la ciutat a través de la memòria d'antigues treballadores de les fàbriques vilanovines