VINS

Fluix segon CreaTast Penedès

Les novetats de 35 cellers de la DO Penedès es presenten a Barcelona

Els vins elaborats amb xarel·lo han estat els grans protagonistes

, Barcelona | 17/03/2017 a les 18:30h
Arxivat a: Gastronomia, CreaTast Penedès, El Gat Blau, Salvador Puig, Enoturisme, Francesc Olivella, Cellers, Museu Marítim, DO Penedès, Vins
El segon Crea Tast es va fer al Museu Marítim amb menys assistents
Més de 150 referències de vins s’han pogut tastar al CreaTast Penedès 2017 a Barcelona, organitzat per la DO Penedès dilluns passat. La segona edició de la mostra ha tingut lloc a la Sala Marqués de Comillas del Museu Marítim, amb 35 cellers. Els vins elaborats amb xarel·lo han estat els grans protagonistes en una fluixa edició. Han mancat destacats cellers, hi ha hagut menys públic i també poca presència mediàtica. L’organització, però, diu que el CreaTast va enamorar Barcelona, i que hi va haver una gran presència de públic. Per al director de la DO Penedès, Francesc Olivella, actes com el de dilluns enforteixen la marca Penedès en el nostre mercat natural. Olivella reconeix que potser hi havia menys assistents enguany, però els cellers fan una lectura positiva pel fet que hi han anat més professionals. L’acte també va comptar amb la presència de Salvador Puig, director general de l’Incavi de la Generalitat, que va destacar la riquesa, varietat i qualitat dels vins de la DO Penedès. En canvi, no va assistir el president del Consell Regulador de la DO Penedès, Josep Maria Albet, que estava de viatge a Suïssa. El CreaTast Penedès 2017 ha tingut com a  convidats Enoturisme Penedès, l’Associació de Comerciants de la Boqueria i el Consell Regulador de l’IGP Gall del Penedès. Pel que fa a les col·laboracions, la mostra ha comptat amb la presència de la IGP Llonganissa de Vic, el formatge Cadí, l’oli de les DOP Terra Alta, DOP Siurana i DOP Les Garrigues, l’IGP Pa de Pagès Català, Galetes Quely i Torner, productes que han pogut tastar tots els assistents a la mostra. El càtering va anar a càrrec del vilafranquí restaurant El Gat Blau.

No van sovintejar les novetats, més enllà de noves anyades. Entre les estrenes va destacar el nou ancestral de xarel·lo de Finca Viladellops (Massís del Garraf), el negre Jeronimus de Torre del Veguer de Sant Pere de Ribes (fermentat en un cup de pedra del 1413)  o el nou xarel·lo de Jané Ventura. Alguns cellers (com ara Sumarroca, Albet i Noya o Parés Baltà) van presentar un gran nombre de referències, mentre grups com Torres van ser molt selectius, amb escadusseres mostres. 

També us pot interessar

01/01/1970
La circulació de combois entre Sant Vicenç de Calders i Vilanova i la Geltrú s'ha tallat per poder fer l'aixecament judicial del cadàver
L'Ajuntament ha enviat cartes als propietaris d'habitatges
01/01/1970
Les ITE són obligades pels habitatges amb data de construcció anterior a l'any 1971 | S'ha de fer la inspecció abans del 31 de desembre d'enguany
Moment de la detenció dels conductors
01/01/1970
Els denunciats conduïen vehicles de gamma alta | Estaven disputant el Rally StreetGasm 2017, que es va iniciar fa uns dies a Holanda

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Gisela Carrión, en plena ascensió al Taga
01/01/1970
El títol la converteix en vencedora de la Copa Generali Pirineu Vertical
Procés participatiu a les escoles | Ajt. Vilanova i la Geltrú
01/01/1970
Es va elaborar un document d'Aproximació diagnòstica del civisme al municipi | El 4 de juliol es presenta l'esborrany del Pla a les entitats i persones que van formar part del procés participatiu
Tots els serveis estaran en dependències municipals, a la plaça de la Vila | Fèlix Pascual
01/01/1970
Es traslladaran durant la setmana del 3 al 7 de juliol | L'atenció al públic es pot veure afectada durant els canvis