VINS

Fluix segon CreaTast Penedès

Les novetats de 35 cellers de la DO Penedès es presenten a Barcelona

Els vins elaborats amb xarel·lo han estat els grans protagonistes

, Barcelona | 17/03/2017 a les 18:30h
Arxivat a: Gastronomia, CreaTast Penedès, El Gat Blau, Salvador Puig, Enoturisme, Francesc Olivella, Cellers, Museu Marítim, DO Penedès, Vins
El segon Crea Tast es va fer al Museu Marítim amb menys assistents
Aquesta notícia es va publicar originalment el 17/03/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més de 150 referències de vins s’han pogut tastar al CreaTast Penedès 2017 a Barcelona, organitzat per la DO Penedès dilluns passat. La segona edició de la mostra ha tingut lloc a la Sala Marqués de Comillas del Museu Marítim, amb 35 cellers. Els vins elaborats amb xarel·lo han estat els grans protagonistes en una fluixa edició. Han mancat destacats cellers, hi ha hagut menys públic i també poca presència mediàtica. L’organització, però, diu que el CreaTast va enamorar Barcelona, i que hi va haver una gran presència de públic. Per al director de la DO Penedès, Francesc Olivella, actes com el de dilluns enforteixen la marca Penedès en el nostre mercat natural. Olivella reconeix que potser hi havia menys assistents enguany, però els cellers fan una lectura positiva pel fet que hi han anat més professionals. L’acte també va comptar amb la presència de Salvador Puig, director general de l’Incavi de la Generalitat, que va destacar la riquesa, varietat i qualitat dels vins de la DO Penedès. En canvi, no va assistir el president del Consell Regulador de la DO Penedès, Josep Maria Albet, que estava de viatge a Suïssa. El CreaTast Penedès 2017 ha tingut com a  convidats Enoturisme Penedès, l’Associació de Comerciants de la Boqueria i el Consell Regulador de l’IGP Gall del Penedès. Pel que fa a les col·laboracions, la mostra ha comptat amb la presència de la IGP Llonganissa de Vic, el formatge Cadí, l’oli de les DOP Terra Alta, DOP Siurana i DOP Les Garrigues, l’IGP Pa de Pagès Català, Galetes Quely i Torner, productes que han pogut tastar tots els assistents a la mostra. El càtering va anar a càrrec del vilafranquí restaurant El Gat Blau.

No van sovintejar les novetats, més enllà de noves anyades. Entre les estrenes va destacar el nou ancestral de xarel·lo de Finca Viladellops (Massís del Garraf), el negre Jeronimus de Torre del Veguer de Sant Pere de Ribes (fermentat en un cup de pedra del 1413)  o el nou xarel·lo de Jané Ventura. Alguns cellers (com ara Sumarroca, Albet i Noya o Parés Baltà) van presentar un gran nombre de referències, mentre grups com Torres van ser molt selectius, amb escadusseres mostres. 

També us pot interessar

Gimnastes del CG Vilanova
01/01/1970
Bon paper de les vilanovines en una fase d'alta competitivitat | Èxits en les categories individuals i per equips
El president del Gremi d'Hostlaeria de Vilanova, Jaume Mart | S.C.
01/01/1970
El president del Gremi d’Hostaleria i Restauració de Vilanova i la Geltrú, que deixa el càrrec abans de l’estiu, presenta els actes del 40è aniversari de l’entitat
01/01/1970
L'animal es va albirar a 12 milles del municipi del Garraf i a uns 600 metres de profunditat | Es tracta d'un albirament poc habitual

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge drxiu d'una pedalada popular celebrada a Vilanova | AJT VNG
01/01/1970
L'equipament disposarà d'un edifici administratiu, amb espais de treball, magatzem, banys i un espai cobert al voltant de l'edificació | La pista asfaltada tindrà una llargada de 515 metres lineals
La llegenda del Peix Nicolau es va explicar a l'Espai Far | Espai Far
01/01/1970
Unes 1.700 persones van poder gaudir de l’ampli calendari d’activitats previst durant tot el cap de setmana | Les jornades han aglutinat diferents accions i programes a les Destinacions de Turisme Familiar
Doblet de Maria Còrdoba | Albert Esteve Salvany
01/01/1970
Les vilanovines endossen sis gols al Vila-sana | Després de dir adeu a Europa, les noies intentaran dificultar les opcions dissabte al Gijón