VINS

Fluix segon CreaTast Penedès

Les novetats de 35 cellers de la DO Penedès es presenten a Barcelona

Els vins elaborats amb xarel·lo han estat els grans protagonistes

, Barcelona | 17/03/2017 a les 18:30h
Arxivat a: Gastronomia, CreaTast Penedès, El Gat Blau, Salvador Puig, Enoturisme, Francesc Olivella, Cellers, Museu Marítim, DO Penedès, Vins
El segon Crea Tast es va fer al Museu Marítim amb menys assistents
Més de 150 referències de vins s’han pogut tastar al CreaTast Penedès 2017 a Barcelona, organitzat per la DO Penedès dilluns passat. La segona edició de la mostra ha tingut lloc a la Sala Marqués de Comillas del Museu Marítim, amb 35 cellers. Els vins elaborats amb xarel·lo han estat els grans protagonistes en una fluixa edició. Han mancat destacats cellers, hi ha hagut menys públic i també poca presència mediàtica. L’organització, però, diu que el CreaTast va enamorar Barcelona, i que hi va haver una gran presència de públic. Per al director de la DO Penedès, Francesc Olivella, actes com el de dilluns enforteixen la marca Penedès en el nostre mercat natural. Olivella reconeix que potser hi havia menys assistents enguany, però els cellers fan una lectura positiva pel fet que hi han anat més professionals. L’acte també va comptar amb la presència de Salvador Puig, director general de l’Incavi de la Generalitat, que va destacar la riquesa, varietat i qualitat dels vins de la DO Penedès. En canvi, no va assistir el president del Consell Regulador de la DO Penedès, Josep Maria Albet, que estava de viatge a Suïssa. El CreaTast Penedès 2017 ha tingut com a  convidats Enoturisme Penedès, l’Associació de Comerciants de la Boqueria i el Consell Regulador de l’IGP Gall del Penedès. Pel que fa a les col·laboracions, la mostra ha comptat amb la presència de la IGP Llonganissa de Vic, el formatge Cadí, l’oli de les DOP Terra Alta, DOP Siurana i DOP Les Garrigues, l’IGP Pa de Pagès Català, Galetes Quely i Torner, productes que han pogut tastar tots els assistents a la mostra. El càtering va anar a càrrec del vilafranquí restaurant El Gat Blau.

No van sovintejar les novetats, més enllà de noves anyades. Entre les estrenes va destacar el nou ancestral de xarel·lo de Finca Viladellops (Massís del Garraf), el negre Jeronimus de Torre del Veguer de Sant Pere de Ribes (fermentat en un cup de pedra del 1413)  o el nou xarel·lo de Jané Ventura. Alguns cellers (com ara Sumarroca, Albet i Noya o Parés Baltà) van presentar un gran nombre de referències, mentre grups com Torres van ser molt selectius, amb escadusseres mostres. 

També us pot interessar

Els vuit treballadors afectats, aquest dilluns a les portes del taller | Fèlix Pascual
01/01/1970
Denuncien que s'incompleix l'article 44 de l'estatut dels treballadors | Porten entre 8 i 15 anys treballant en les diferents empreses que s'han anat succeint | Estan mobilitzats a les portes del taller i compten amb el suport dels companys
Imatge d'arxiu d'un aparcament per a persones amb mobilitat reduïda
01/01/1970
La Policia Local recorda que aquestes targetes són personals i intransferibles
Imatge d'arxiu d'un vehicle de la Policia Local de Vilanova | Sidru C.
01/01/1970
Els veïns havien alertat la Policia Local de l'alt volum a l'interior del local

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
El plató de TV Ribes, en plena emissió
01/01/1970
Per Sant Pau va fer 30 anys que TV Ribes va començar les emissions | Hi van passar professionals destacats de la televisió, com ara els periodistes Jordi Eroles i Rita Marzoa o el tècnic Jordi Brunet
Xavi Pastó va fer els dos gols del Patí | G.M.CH.
01/01/1970
Un gol a 23 segons de la botzina deixa KO l'equip de la capital del Garraf
Naus d'activitat econòmica del polígon Santa Magdalena | Fèlix Pascual
01/01/1970
Prodesba ha llogat o venut 46 de les 50 naus del polígon Santa Magdalena, a Vilanova | El novembre de 2010 només n'hi havia una d'ocupada