VINS

Fluix segon CreaTast Penedès

Les novetats de 35 cellers de la DO Penedès es presenten a Barcelona

Els vins elaborats amb xarel·lo han estat els grans protagonistes

, Barcelona | 17/03/2017 a les 18:30h
Arxivat a: Gastronomia, CreaTast Penedès, El Gat Blau, Salvador Puig, Enoturisme, Francesc Olivella, Cellers, Museu Marítim, DO Penedès, Vins
El segon Crea Tast es va fer al Museu Marítim amb menys assistents
Aquesta notícia es va publicar originalment el 17/03/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més de 150 referències de vins s’han pogut tastar al CreaTast Penedès 2017 a Barcelona, organitzat per la DO Penedès dilluns passat. La segona edició de la mostra ha tingut lloc a la Sala Marqués de Comillas del Museu Marítim, amb 35 cellers. Els vins elaborats amb xarel·lo han estat els grans protagonistes en una fluixa edició. Han mancat destacats cellers, hi ha hagut menys públic i també poca presència mediàtica. L’organització, però, diu que el CreaTast va enamorar Barcelona, i que hi va haver una gran presència de públic. Per al director de la DO Penedès, Francesc Olivella, actes com el de dilluns enforteixen la marca Penedès en el nostre mercat natural. Olivella reconeix que potser hi havia menys assistents enguany, però els cellers fan una lectura positiva pel fet que hi han anat més professionals. L’acte també va comptar amb la presència de Salvador Puig, director general de l’Incavi de la Generalitat, que va destacar la riquesa, varietat i qualitat dels vins de la DO Penedès. En canvi, no va assistir el president del Consell Regulador de la DO Penedès, Josep Maria Albet, que estava de viatge a Suïssa. El CreaTast Penedès 2017 ha tingut com a  convidats Enoturisme Penedès, l’Associació de Comerciants de la Boqueria i el Consell Regulador de l’IGP Gall del Penedès. Pel que fa a les col·laboracions, la mostra ha comptat amb la presència de la IGP Llonganissa de Vic, el formatge Cadí, l’oli de les DOP Terra Alta, DOP Siurana i DOP Les Garrigues, l’IGP Pa de Pagès Català, Galetes Quely i Torner, productes que han pogut tastar tots els assistents a la mostra. El càtering va anar a càrrec del vilafranquí restaurant El Gat Blau.

No van sovintejar les novetats, més enllà de noves anyades. Entre les estrenes va destacar el nou ancestral de xarel·lo de Finca Viladellops (Massís del Garraf), el negre Jeronimus de Torre del Veguer de Sant Pere de Ribes (fermentat en un cup de pedra del 1413)  o el nou xarel·lo de Jané Ventura. Alguns cellers (com ara Sumarroca, Albet i Noya o Parés Baltà) van presentar un gran nombre de referències, mentre grups com Torres van ser molt selectius, amb escadusseres mostres. 

També us pot interessar

Peix intervingut a Vilanova | ACN
01/01/1970
L'home hauria comprat 40 quilos de sorell, 30 quilos de sardines i 8 quilos de seitó a petites embarcacions | L'individu va ser enxampat quan sortia amb el seu cotxe de les instal·lacions portuàries
Estat d'un dels ponts de Cubelles | Oscar Criado
01/01/1970
Un balcó d’un segon pis va caure a Sitges per les fortes pluges | Un vehicle va quedar atrapat a Cubelles per no respectar la senyalització
Ja han començat els treballs a la plaça de la Vila | Sidru C.
01/01/1970
L'actuació té com a objectiu la restauració del trencadís a les zones especialment malmeses | Les obres s'aturaran per deixar la plaça liure durant la celebració de la Fira de Novembre

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
El responsable del Grupo 5/14 amb alguns voluntaris.
01/01/1970
La iniciativa va començar el 2 d’octubre de la mà del Grupo 5/14 | L’objectiu és oferir un plat de menjar i crear un ambient agradable
El rebut de les escombraries podria arribar l’any vinent als 105 euros per habitatge.
Guillem Mercader
01/01/1970
En canvi, la brossa per a oficines i despatxos es redueix a la meitat | El govern proposa un increment de la taxa d’escombraries del 6,8%
El regidor d'Urbanisme, Gerard Llobet, s’ha hagut de fer càrrec del dia a dia del Consorci de l’Eixample Nord
01/01/1970
Qualsevol pagament ha de comptar amb el vistiplau del Ministeri d'Hisenda