VINS

Fluix segon CreaTast Penedès

Les novetats de 35 cellers de la DO Penedès es presenten a Barcelona

Els vins elaborats amb xarel·lo han estat els grans protagonistes

, Barcelona | 17/03/2017 a les 18:30h
Arxivat a: Gastronomia, CreaTast Penedès, El Gat Blau, Salvador Puig, Enoturisme, Francesc Olivella, Cellers, Museu Marítim, DO Penedès, Vins
El segon Crea Tast es va fer al Museu Marítim amb menys assistents
Més de 150 referències de vins s’han pogut tastar al CreaTast Penedès 2017 a Barcelona, organitzat per la DO Penedès dilluns passat. La segona edició de la mostra ha tingut lloc a la Sala Marqués de Comillas del Museu Marítim, amb 35 cellers. Els vins elaborats amb xarel·lo han estat els grans protagonistes en una fluixa edició. Han mancat destacats cellers, hi ha hagut menys públic i també poca presència mediàtica. L’organització, però, diu que el CreaTast va enamorar Barcelona, i que hi va haver una gran presència de públic. Per al director de la DO Penedès, Francesc Olivella, actes com el de dilluns enforteixen la marca Penedès en el nostre mercat natural. Olivella reconeix que potser hi havia menys assistents enguany, però els cellers fan una lectura positiva pel fet que hi han anat més professionals. L’acte també va comptar amb la presència de Salvador Puig, director general de l’Incavi de la Generalitat, que va destacar la riquesa, varietat i qualitat dels vins de la DO Penedès. En canvi, no va assistir el president del Consell Regulador de la DO Penedès, Josep Maria Albet, que estava de viatge a Suïssa. El CreaTast Penedès 2017 ha tingut com a  convidats Enoturisme Penedès, l’Associació de Comerciants de la Boqueria i el Consell Regulador de l’IGP Gall del Penedès. Pel que fa a les col·laboracions, la mostra ha comptat amb la presència de la IGP Llonganissa de Vic, el formatge Cadí, l’oli de les DOP Terra Alta, DOP Siurana i DOP Les Garrigues, l’IGP Pa de Pagès Català, Galetes Quely i Torner, productes que han pogut tastar tots els assistents a la mostra. El càtering va anar a càrrec del vilafranquí restaurant El Gat Blau.

No van sovintejar les novetats, més enllà de noves anyades. Entre les estrenes va destacar el nou ancestral de xarel·lo de Finca Viladellops (Massís del Garraf), el negre Jeronimus de Torre del Veguer de Sant Pere de Ribes (fermentat en un cup de pedra del 1413)  o el nou xarel·lo de Jané Ventura. Alguns cellers (com ara Sumarroca, Albet i Noya o Parés Baltà) van presentar un gran nombre de referències, mentre grups com Torres van ser molt selectius, amb escadusseres mostres. 

També us pot interessar

Imatge d'arxiu d'una targeta micro sd
01/01/1970
La targeta, que contenia quatre vídeos, va ser localitzada en un cinema de Castelldefels | Els arxius personals que també hi havia a la targeta van permetre localitzar-ne el propietari
'Pepín', assegut a l'esquerra, com a selecionador d'un combinat de jugadors de la Lliga de Futbol Sala de Vilanova
01/01/1970
També va fundar el Peixos Santi, un equip històric de la lliga de futbol sala
El creuament de canvi de vies del Museu
01/01/1970
La direcció lamenta que la reforma s'hagi endarrerit dos anys i vaticina que l'equipament es situarà "entre els millors d'Europa" | Un dels objectius de futur és el cobriment total del dipòsit de locomotores

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Transformadors de l'empresa Endesa
01/01/1970
Aquesta actuació beneficiarà a veïns de 32 municipis, entre ells el Garraf | Les mesures que s’han aplicat són segellar de manera impermeable les diferents unitats de la instal·lació, implementar proteccions per als cables ubicats a la subestació i sectoritzar els diferents espais i dotar-los de portes contrafocs, entre d'altres.
Imatge d'arxu de la platja de les Salines
01/01/1970
L'estudi ha seguit els requisits marcats per la directiva europea| L'aigua de les platges cubellenques són aptes per al bany i compleixen els requisits de qualitat, segons els controls de l'Agència Catalana de l'Aigua
Imatge d'arxiu presa durant la Festa Major de Sitges 2016 | AJT. SITGES
01/01/1970
La Festa comença divendres, amb la inauguració de les Barraques i el nomenament del Fill Adoptiu | Actes esportius i culturals donen el tret de sortida als primers actes de la Festa Major de Sant Bartomeu 2017