VINS

Fluix segon CreaTast Penedès

Les novetats de 35 cellers de la DO Penedès es presenten a Barcelona

Els vins elaborats amb xarel·lo han estat els grans protagonistes

, Barcelona | 17/03/2017 a les 18:30h
Arxivat a: Gastronomia, CreaTast Penedès, El Gat Blau, Salvador Puig, Enoturisme, Francesc Olivella, Cellers, Museu Marítim, DO Penedès, Vins
El segon Crea Tast es va fer al Museu Marítim amb menys assistents
Aquesta notícia es va publicar originalment el 17/03/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més de 150 referències de vins s’han pogut tastar al CreaTast Penedès 2017 a Barcelona, organitzat per la DO Penedès dilluns passat. La segona edició de la mostra ha tingut lloc a la Sala Marqués de Comillas del Museu Marítim, amb 35 cellers. Els vins elaborats amb xarel·lo han estat els grans protagonistes en una fluixa edició. Han mancat destacats cellers, hi ha hagut menys públic i també poca presència mediàtica. L’organització, però, diu que el CreaTast va enamorar Barcelona, i que hi va haver una gran presència de públic. Per al director de la DO Penedès, Francesc Olivella, actes com el de dilluns enforteixen la marca Penedès en el nostre mercat natural. Olivella reconeix que potser hi havia menys assistents enguany, però els cellers fan una lectura positiva pel fet que hi han anat més professionals. L’acte també va comptar amb la presència de Salvador Puig, director general de l’Incavi de la Generalitat, que va destacar la riquesa, varietat i qualitat dels vins de la DO Penedès. En canvi, no va assistir el president del Consell Regulador de la DO Penedès, Josep Maria Albet, que estava de viatge a Suïssa. El CreaTast Penedès 2017 ha tingut com a  convidats Enoturisme Penedès, l’Associació de Comerciants de la Boqueria i el Consell Regulador de l’IGP Gall del Penedès. Pel que fa a les col·laboracions, la mostra ha comptat amb la presència de la IGP Llonganissa de Vic, el formatge Cadí, l’oli de les DOP Terra Alta, DOP Siurana i DOP Les Garrigues, l’IGP Pa de Pagès Català, Galetes Quely i Torner, productes que han pogut tastar tots els assistents a la mostra. El càtering va anar a càrrec del vilafranquí restaurant El Gat Blau.

No van sovintejar les novetats, més enllà de noves anyades. Entre les estrenes va destacar el nou ancestral de xarel·lo de Finca Viladellops (Massís del Garraf), el negre Jeronimus de Torre del Veguer de Sant Pere de Ribes (fermentat en un cup de pedra del 1413)  o el nou xarel·lo de Jané Ventura. Alguns cellers (com ara Sumarroca, Albet i Noya o Parés Baltà) van presentar un gran nombre de referències, mentre grups com Torres van ser molt selectius, amb escadusseres mostres. 

També us pot interessar

Banderers al balcó de l’Ajuntament, ara fa un any | Sidru C.
Marc Ortiz | 2 comentaris
01/01/1970
El CDR de Vilanova ha aplaudit la iniciativa i ha animat la resta d’entitats a sumar-hi | Quinze entitats ja han dit a la FAC que no pujaran al balcó per la Comparsa
Comencen els treballs a la xemeneia de l’antiga central Tèrmica del Foix.
01/01/1970
Els primers treballs a la xemeneia de la Tèrmica afecten l’interior | Per arribar al capdamunt de l’estructura, a 170 metres d’alçada, es farà servir un helicòpter
Des del Consorci celebren que la xifra se situa per sota de la mitjana catalana.
01/01/1970
Les intervencions de pròtesi total de maluc passen de gairebé un any d'espera a 79 dies | Des del CSG s'assenyala l'increment del 6,5% en l'activitat quirúrgica com a explicació d'aquests resultats, i ressalten que ha estat possible gràcies al pla de xoc impulsat pel Departament de Salut

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Vista virtual general del nou parc comercial de Masia d'en Barreres
01/01/1970
La majoria d'entitats s'hi mostren a favor en la presentació del projecte | Continuaran les reunions amb Viu Comerç, que és qui mostra més reticències | Es fan públiques les primeres imatges virtuals del que pot ser el nou parc
Jorge Rodríguez (al capdavant), anys enrere, en plena competició
01/01/1970
El vilanoví s'ha proposat anar en bici des de Vilanova a Brussel·les per lluitar contra la malaltia
Mapa dels productes genuïns de les comarques de Barcelona. | XPT
01/01/1970
Ha estat possible gràcies a la tasca de la Xarxa de Productes de la Terra | La malvasia de Sitges o les gambes de VNG, entre els productes escollits