VILANOVA I LA GELTRÚ

El Temps de Vi més gastronòmic

La fira vinícola, que es fa del 9 a l'11 de juny, incorpora força novetats

Qalidès farà un gran tast al restaurant Marejol, el 9 de juny

, Vilanova i la Geltrú | 16/04/2017 a les 17:00h
Arxivat a: Gastronomia, Enoturisme, Carles Carbonell, Òscar Villagarcia, Tast, La Treva, Qalidès, Restaurant Marejol, Temps de Vi
Òscar Villagarcia i Carles Carbonell, cofundadors de Temps de Vi | Sidru C.
Aquesta notícia es va publicar originalment el 16/04/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La fira vinícola vilanovina Temps de Vi farà, amb la seva sisena edició, una aposta decidida pels maridatges gastronòmics amb actes als restaurants de la vila i a espais públics com el Mercat del Centre,  l'Espai Far, el Castell de la Geltrú o la Torre Blava. Per explicar l'aposta pels maridatges enogastronòmics, Òscar Villagarcia, cofundador amb Carles Carbonell de la fira vilanovina, manifesta que fer tastos per fer-ne, no aporta gaire.

La pròxima edició es farà del 9 a l'11 de juny, igualant els 42 cellers que van participar l'any passat a la rambla Principal. El 90% dels cellers són repetidors. Òscar Villagarcia manifesta que no volem créixer més. Preferim apostar per un model de fira més qualitativa.

Enguany es podrien ampliar, a més, els tastos en vaixells després d'haver-se esgotat totes les places disponibles en l'edició de l'any passat. Des de l'organització es recorda que la ubicació marinera del municipi fa que sigui una activitat amb un tret diferenciador de la resta de fires. Enguany no hi faltaran tampoc les actuacions musicals a la rambla Principal.

Un dels grans plats forts de la pròxima edició serà el primer tast que l'associació de cellers penedesencs Qalidès farà al Penedès. Serà un tast-sopar el divendres 9 de juny al restaurant Marejol. En el mateix restaurant del passeig de Ribes Roges, la nit del dissabte 10 de juny, es farà una presentació amb sopar maridat on els protagonistes seran caves de gran format de les caves Llopart. Una altra de les grans novetats del sisè Temps de Vi serà un doble tast de la DO Penedès, que torna a sumar-se a la fira vilanovina. La DO Penedès farà un tast en alta mar i també un altre en un indret encara per determinar. La DO Catalunya repetirà el tast que va fer l'any passat adreçat a joves.

El dijous 8 de juny la braseria geltrunenca La Treva acollirà un tast amb els vins de l'elaborador vendrellenc Albert Jané obert a una cinquantena de persones. S'hi presentaran vins dels tres projectes d'Albert Jané: Acústic  Celler de la DO Montsant, Ritme Celler de la DOQ Priorat i els vins que elabora sota el projecte d'Autòcton Celler des de la masia de Mas Vilella (La Bisbal del Penedès).

Una altra de les grans novetats de la pròxima edició serà un show room de vins tranquils i escumosos del Massís del Garraf que s'organitza per al dilluns 12 de juny al celler Torre del Veguer de Sant Pere de Ribes. Aquesta activitat anirà dirigida a professionals.

D'altra banda, el diumenge 11 de juny el Mercat del Centre obrirà les seves portes per a un maridatge de l'ancestral bull de tonyina de Germina Sánchez (Bar del Mercat) amb diversos vins. També s'està organitzant un tast de caves que dirigirà Jordi Martínez, el millor sommelier català en cava, i un tast amb Xesc Reina, un mestre xarcuter català (fill de Sant Hilari Sacalm) que treballa a Mallorca. Reina és un dels més destacats mestres sobrassaders.

Al Castell de la Geltrú es treballa per fer-hi un tast amb els formatges de la Formatgeria del Garraf de Vilanova.  També s'ha confirmat un maridatge amb ostres, i que el celler sadurninenc AT Roca regarà un sopar-maridatge al restaurant Ceferino. 

Com l'any passat, la fira vilanovina tornarà a fer una acció solidària en favor del benèfic Economat de Vilanova (la Copa Solidària).
 

També us pot interessar

Banderers al balcó de l’Ajuntament, ara fa un any | Sidru C.
Marc Ortiz | 2 comentaris
01/01/1970
El CDR de Vilanova ha aplaudit la iniciativa i ha animat la resta d’entitats a sumar-hi | Quinze entitats ja han dit a la FAC que no pujaran al balcó per la Comparsa
Comencen els treballs a la xemeneia de l’antiga central Tèrmica del Foix.
01/01/1970
Els primers treballs a la xemeneia de la Tèrmica afecten l’interior | Per arribar al capdamunt de l’estructura, a 170 metres d’alçada, es farà servir un helicòpter
Des del Consorci celebren que la xifra se situa per sota de la mitjana catalana.
01/01/1970
Les intervencions de pròtesi total de maluc passen de gairebé un any d'espera a 79 dies | Des del CSG s'assenyala l'increment del 6,5% en l'activitat quirúrgica com a explicació d'aquests resultats, i ressalten que ha estat possible gràcies al pla de xoc impulsat pel Departament de Salut

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Vista virtual general del nou parc comercial de Masia d'en Barreres
01/01/1970
La majoria d'entitats s'hi mostren a favor en la presentació del projecte | Continuaran les reunions amb Viu Comerç, que és qui mostra més reticències | Es fan públiques les primeres imatges virtuals del que pot ser el nou parc
Jorge Rodríguez (al capdavant), anys enrere, en plena competició
01/01/1970
El vilanoví s'ha proposat anar en bici des de Vilanova a Brussel·les per lluitar contra la malaltia
Mapa dels productes genuïns de les comarques de Barcelona. | XPT
01/01/1970
Ha estat possible gràcies a la tasca de la Xarxa de Productes de la Terra | La malvasia de Sitges o les gambes de VNG, entre els productes escollits