VILANOVA I LA GELTRÚ

La Nit de la Gastronomia, un homenatge al peix

La Daurada serà la seu de la tercera edició

Enguany pot suposar una xifra rècord de comensals

, Vilanova | 18/05/2017 a les 18:24h
Arxivat a: Gastronomia, Gastronomia, La Daurada, Confraria de Pescadors, Vilanova i la Geltrú, Homenatge, Peix, Nit de la Gastronomia
Nit gastronòmica de Vilanova. Foto de grup dels premiats. | X. Prat
Aquesta notícia es va publicar originalment el 18/05/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La tercera edició de la Nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú se celebra aquest dijous a La Daurada, quedant pocs tiquets per arribar als 250 comensals, xifra que suposaria un rècord en aquest acte. El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Juan Luís Ruiz, ha volgut destacar que enguany deixem a banda la part més tradicional de la nostra gastronomia per centrar-nos en els nostres productes i fer un homenatge molt especial al peix, gràcies a la Confraria de Pescadors de la ciutat.

La Nit de la Gastronomia torna a ser un exemple de la col·laboració publico – privada amb l'objectiu de promocionar la ciutat. L'esdeveniment ha estat possible, tal com ha explicat Ruiz, gràcies a l'enteniment del Gremi d'Hostaleria i del mateix ajuntament, amb l'ajut de la Confraria de Pescadors que ha cedit tot el peix que es consumirà al llarg de la nit. En aquest sentit el regidor ha destacat que serà una Nit del peix de Vilanova i la Geltrú. Un veritable homenatge a allò que es pesca a casa nostra, i dut a terme amb la imaginació i la innovació de joves cuiners també de casa nostra.

Set restaurants de la ciutat han fet propostes sobre la moixina, l'emperador, la sardina, el seitó, la gamba blanca, la bròtola, o la sípia. És un homenatge a les quatre arts pesqueres que es practiquen a la ciutat: l'arrossegament, la llum, les arts menors i el palangre. Els restaurants participants són La Cava, Stirling, 6qu, La Daurada Beach Club, La cuina del Petit, El Dinou Can Cabanyes, i el Really?. Destaca també la participació de la pastisseria Abraham, que celebrarà els gairebé 25 anys d'existència de les Llunes amb una proposta interessant.

Aquesta edició també ha comptat amb la col·laboració de les Destil·leries MG, el Forn de Sant Onofre, el Celler de Viticultors, l'Associació d'Espigalls, l'Eix Diari, el Diari de Vilanova, Patates Piqué, Flors del Mercat del Centre, Cafès Vilanova, Menja't Vilanova, Temps de Vi o l'Estació Nàutica.

També us pot interessar

Cesk Freixes actuarà divendres 4 de maig a les vuit de la tarda
01/01/1970
Diversos locals de Vilanova acolliran les actuacions d'aquesta presentació | El Tingladu se celebrarà al Parc de Baix-a-mar els dies 19, 20, 21 i 22 de juliol
El president del Gremi d'Hostlaeria de Vilanova, Jaume Mart | S.C.
01/01/1970
El president del Gremi d’Hostaleria i Restauració de Vilanova i la Geltrú, que deixa el càrrec abans de l’estiu, presenta els actes del 40è aniversari de l’entitat
01/01/1970
L'animal es va albirar a 12 milles del municipi del Garraf i a uns 600 metres de profunditat | Es tracta d'un albirament poc habitual

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge drxiu d'una pedalada popular celebrada a Vilanova | AJT VNG
01/01/1970
L'equipament disposarà d'un edifici administratiu, amb espais de treball, magatzem, banys i un espai cobert al voltant de l'edificació | La pista asfaltada tindrà una llargada de 515 metres lineals
La llegenda del Peix Nicolau es va explicar a l'Espai Far | Espai Far
01/01/1970
Unes 1.700 persones van poder gaudir de l’ampli calendari d’activitats previst durant tot el cap de setmana | Les jornades han aglutinat diferents accions i programes a les Destinacions de Turisme Familiar
Doblet de Maria Còrdoba | Albert Esteve Salvany
01/01/1970
Les vilanovines endossen sis gols al Vila-sana | Després de dir adeu a Europa, les noies intentaran dificultar les opcions dissabte al Gijón