Garraf i Alt i Baix Penedès

Valoracions empresarials positives a l'Enquesta de Clima Empresarial

La segona onada de 2017 millora els resultats del primer trimestre

Les enquestes es realitzen trimestralment per saber l’evolució dels negocis

| 16/07/2017 a les 11:00h
Arxivat a: Economia, Valoracions empresarials, negocis, Federació Empresarial Gran Penedès, Clima Empresarial
Poligon de Vilanova
L’Enquesta de Clima Empresarial, realitzada trimestralment, conclou que els resultats de la segona onada de 2017 dels empresaris continuen indicant una tendència de millora de la marxa dels seus negocis. 

Més del 48% dels empresaris veuen una bona marxa del seu negoci, i baixa del 12,5 al 6,9% els que la consideren dolenta. Aquests resultats s’equiparen als del segon semestre del 2016, que fins ara eren els més favorables de les sis onades de l’enquesta.

Les enquestes incorporen preguntes com la situació actual, l’evolució del negoci, la facturació, els preus de venda, el nombre d’empleats, la inversió realitzada i les perspectives per al trimestre vinent en els mateixos criteris.

Sobre l’evolució del negoci respecte al trimestre anterior, l’opinió més compartida és que el negoci ha millorat, amb una petita correcció a la baixa. Pocs representants manifesten que ha empitjorat. De la mateixa manera, la majoria diuen que la facturació ha millorat i que els preus de venda es mantenen o que disminueixen. 

En canvi, sí que augmenta significativament el nombre d’empresaris que manifesten que el nombre d’empleats ha augmentat respecte al trimestre anterior, assolint gairebé la meitat de les opinions expressades. Les inversions dels negocis, d’altra banda, o es mantenen o disminueixen.

Sobre el pròxim trimestre, les perspectives dels indicadors mostren més prudència que els indicadors sobre l’evolució viscuda. Tot i així, pocs casos adopten perspectives pessimistes i la majoria esperen bones xifres d’augment de facturació, inversió i ocupació.

QUÈ ÉS L’ECE

L’Enquesta de Clima Empresarial, elaborada com un panell d’opinió i prospecció, ofereix trimestralment dades de l’opinió dels empresaris representats per la Federació Empresarial Gran Penedès (FEGP), una organització empresarial que inclou empreses de l’Alt i el Baix Penedès i de la comarca del Garraf. Les seves opinions estan relacionades amb la marxa del seu negoci. 

Els panellistes, triats com una mostra representativa de la xarxa empresarial de l’àmbit territorial, responen a un total d’onze preguntes. Aquestes preguntes estan vinculades amb tres qüestions bàsiques: la situació actual de l’empresa, l’evolució de l’empresa respecte al trimestre anterior i la previsió de cara al pròxim trimestre de la marxa de l’empresa.

També us pot interessar

Pilars conjunts dels Bordegassos de Vilanova i els Nens del Vendrell | M.M.
01/01/1970
Milers de ciutadans de la comarca participen a la manifestació de l'Onze de Setembre | Els Bordegassos aixequen diversos pilars
Els ponents, corejant la independència amb el públic | G.M.
01/01/1970
Normalitat en el primer acte de campanya d'ERC per al sí al referèndum de l'1-O | Unes 200 persones es donen cita a l'Orfeó Vilanoví per escalfar motors de cara a la consulta | "No podran aturar aquest referèndum, han fet tard", afirma la Secretària Primera del Parlament
Imatge d'arxiu del campionat de patinatge artístic d'Espanya
01/01/1970
La Copa Nacions de Patinatge Grups Xous tindrà lloc del 28 al 30 de setembre | El CEM Isaac Gálvez serà l'escenari d'una contesa en la qual prendrà part el CPA Vilanova

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
La protesta té un seguiment força important entre els veïns de Vilanova i la Geltrú | La cassolada es manté, de moment, cada dia a les deu de la nit
Manifestació pacífica a la rambla de l'Exposició
01/01/1970
Tres agents vestits de paisà han realitzat un escorcoll a la impremta Gràfiques el Campanar sense ordre judicial | Desenes de persones han acudit a la convocatòria
La delegació del Neàpolis s'ha desplaçat a Roma | Sidru C.
01/01/1970
La trobada està englobada en el projecte Creative Makers | El procés clourà a principis de 2019 amb 4 'FabLabs'