Garraf i Alt i Baix Penedès

Valoracions empresarials positives a l'Enquesta de Clima Empresarial

La segona onada de 2017 millora els resultats del primer trimestre

Les enquestes es realitzen trimestralment per saber l’evolució dels negocis

| 16/07/2017 a les 11:00h
Arxivat a: Economia, Valoracions empresarials, negocis, Federació Empresarial Gran Penedès, Clima Empresarial
Poligon de Vilanova
Aquesta notícia es va publicar originalment el 16/07/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Enquesta de Clima Empresarial, realitzada trimestralment, conclou que els resultats de la segona onada de 2017 dels empresaris continuen indicant una tendència de millora de la marxa dels seus negocis. 

Més del 48% dels empresaris veuen una bona marxa del seu negoci, i baixa del 12,5 al 6,9% els que la consideren dolenta. Aquests resultats s’equiparen als del segon semestre del 2016, que fins ara eren els més favorables de les sis onades de l’enquesta.

Les enquestes incorporen preguntes com la situació actual, l’evolució del negoci, la facturació, els preus de venda, el nombre d’empleats, la inversió realitzada i les perspectives per al trimestre vinent en els mateixos criteris.

Sobre l’evolució del negoci respecte al trimestre anterior, l’opinió més compartida és que el negoci ha millorat, amb una petita correcció a la baixa. Pocs representants manifesten que ha empitjorat. De la mateixa manera, la majoria diuen que la facturació ha millorat i que els preus de venda es mantenen o que disminueixen. 

En canvi, sí que augmenta significativament el nombre d’empresaris que manifesten que el nombre d’empleats ha augmentat respecte al trimestre anterior, assolint gairebé la meitat de les opinions expressades. Les inversions dels negocis, d’altra banda, o es mantenen o disminueixen.

Sobre el pròxim trimestre, les perspectives dels indicadors mostren més prudència que els indicadors sobre l’evolució viscuda. Tot i així, pocs casos adopten perspectives pessimistes i la majoria esperen bones xifres d’augment de facturació, inversió i ocupació.

QUÈ ÉS L’ECE

L’Enquesta de Clima Empresarial, elaborada com un panell d’opinió i prospecció, ofereix trimestralment dades de l’opinió dels empresaris representats per la Federació Empresarial Gran Penedès (FEGP), una organització empresarial que inclou empreses de l’Alt i el Baix Penedès i de la comarca del Garraf. Les seves opinions estan relacionades amb la marxa del seu negoci. 

Els panellistes, triats com una mostra representativa de la xarxa empresarial de l’àmbit territorial, responen a un total d’onze preguntes. Aquestes preguntes estan vinculades amb tres qüestions bàsiques: la situació actual de l’empresa, l’evolució de l’empresa respecte al trimestre anterior i la previsió de cara al pròxim trimestre de la marxa de l’empresa.

També us pot interessar

Banderers al balcó de l’Ajuntament, ara fa un any | Sidru C.
Marc Ortiz | 2 comentaris
01/01/1970
El CDR de Vilanova ha aplaudit la iniciativa i ha animat la resta d’entitats a sumar-hi | Quinze entitats ja han dit a la FAC que no pujaran al balcó per la Comparsa
Presentació de la campanya de suport, la tardor passada
01/01/1970
Tres dels acusats han estat absolts i tres més condemnats a sis mesos de presó | El jove vilanoví ha estat privat de participar en actes polítics mentre ha durat la instrucció del cas
Des del Consorci celebren que la xifra se situa per sota de la mitjana catalana.
01/01/1970
Les intervencions de pròtesi total de maluc passen de gairebé un any d'espera a 79 dies | Des del CSG s'assenyala l'increment del 6,5% en l'activitat quirúrgica com a explicació d'aquests resultats, i ressalten que ha estat possible gràcies al pla de xoc impulsat pel Departament de Salut

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Vista virtual general del nou parc comercial de Masia d'en Barreres
01/01/1970
La majoria d'entitats s'hi mostren a favor en la presentació del projecte | Continuaran les reunions amb Viu Comerç, que és qui mostra més reticències | Es fan públiques les primeres imatges virtuals del que pot ser el nou parc
Mapa dels productes genuïns de les comarques de Barcelona. | XPT
01/01/1970
Ha estat possible gràcies a la tasca de la Xarxa de Productes de la Terra | La malvasia de Sitges o les gambes de VNG, entre els productes escollits
Treballs de renaturalització de la platja del Far, aquesta setmana | G.M.
Guillem Mercader | 1 comentari
01/01/1970
L’AV convoca els veïns per parlar de sorolls, aparcament i Dradisa | L’Associació de Veïns de Mar, per tal de debatre diverses qüestions d’interès per als veïns del barri, ha convocat una assemblea oberta a tothom aquest dissabte, 17 de febrer, a les sis de la tarda, al centre cívic de Baix a Mar