SITGES

S’amplia el paquet del romanent a Sitges

Es tiraran endavant un total de 35 projectes valorats en 9,3 milions

També es van aprovar unes modificacions de crèdit que, entre d’altres, permetran destinar 125.000 euros a Habitatge de Protecció Oficial (HPO) i a estudis vinculats a inversió sostenible

, Sitges | 07/10/2017 a les 11:30h
Arxivat a: Economia, Romanent, Ple Sitges, Estudis, HPO, Ampliació
Sessió plenària de Sitges, dimecres passat. | Ajt. Sitges
L’Ajuntament de Sitges va aprovar en el ple extraordinari dilluns passat un nou paquet d’inversions del romanent que amplia amb 3,7 milions d’euros les aprovades el mes de juliol passat, de 5,5 milions. D’aquesta manera, es tira endavant un conjunt de 35 projectes, valorats en 9,3 milions, en un llistat que s’ha hagut d’actualitzar. En aquesta mateixa sessió, es van aprovar un seguit de modificacions de crèdit que, entre d’altres, permetran destinar 125.000 euros a Habitatge de Protecció Oficial (HPO) i a estudis vinculats a inversió sostenible.  

El govern municipal més els regidors de Sitges en Positiu, Sitges-GI i el PP van donar suport a l’ampliació i actualització de les inversions sostenibles que s’han de realitzar amb el romanent de tresoreria d’enguany. Els canvis s’han efectuat per prioritzar aquelles actuacions que són més urgents, descartant d’altres de menys factibles i que queden ajornades. S’ha incrementat la partida destinada a la remodelació de l’Escola d’Adults (800.000 euros), perquè no es pot fraccionar el pagament en plurianualitats. També s’incrementa la quantitat destinada a millores en l’asfaltat públic, que passa de 200.000 a 600.000 euros. Altres actuacions destacades són la millora de l’enllumenat públic de Terramar –800.000 euros– i les millores en els accessos de l’estació de Garraf –525.000 euros. Algunes de les actuacions previstes inicialment en el llistat d’inversions sostenibles s’han hagut d’ajornar, com és el cas de la remodelació de l’edifici de la Casa de la Vila i les obres al Palau Maricel. Aquesta darrera actuació està prevista d’executar el pròxim any.

L’alcalde, Miquel Forns, va justificar les variacions per condicionants tècnics. De l’ampliació del Parc de Bombers, va explicar que estem esperant que la Generalitat ens faci el pla funcional i això no arribarà a finals d’any. De la Casa de la Vila va recordar que es va incloure en el pla d’inversions plurianuals. No entra en el 2017, però ho farà en el 2018 o el 2019, com el centre cívic de les Botigues.

El regidor Eduard Terrado, representant polític del govern a la comissió d’inversions sostenibles, va recalcar que no s’ha renunciat a res. La suma de tots els projectes fan molts milions d’euros i hem hagut de triar els que són factibles. Si no podem arribar al punt de la licitació [en referència a determinades accions i abans que acabi l’any], no els podem incloure en el llistat. És millor deixar-ho per al 2018.

Els dubtes sobre els motius dels canvis i la incertesa sobre si l’Ajuntament arribarà a temps de tirar endavant les actuacions previstes, van centrar gran part de les intervencions dels grups de l’oposició. El portaveu de Ciutadans, Manuel Rodríguez, va atribuir a una responsabilitat política que hi hagi nombroses modificacions en el paquet d’inversions sostenibles. Des de Sitges en Positiu, Ricard Vicente també va criticar les diferències molt importants detectades. Lluís Marcé, de Nou Horitzó, va assegurar que les previsions d’execució no són gaire optimistes. La regidora de Sitges-GI, Vinyet Lluís, va lamentar que el debat hagi arribat on ha arribat, en referència a algunes intervencions pujades de to, mentre que el regidor popular, Ferran Llombart, va recalcar que depenem de la voluntat dels serveis interns de l’Ajuntament i de la il·lusió per tirar endavant aquests projectes. Per últim, la regidora no adscrita Carme Gasulla va demanar responsabilitats polítiques al govern per la seva inoperància.

D’altra banda, en el ple extraordinari de dimecres passat, en què van faltar els tres regidors de la CUP, l’ordre del dia incloïa diverses modificacions de crèdit en el pressupost de 2017, que va tirar endavant amb l’única abstenció de Sitges en Positiu, Nou Horitzó i la regidora no adscrita Carme Gasulla. 

També us pot interessar

El tuit de Jordi Borrell que ha provocat la polèmica
01/01/1970
El director de l'Institut de Nanociència i Nanotecnologia de la UB, Jordi Borrell, dimiteix del càrrec | L'Ajuntament vilanoví també l'ha cessat com a "ambaixador" de Vilanova
Neus Lloveras llegeix la resolució de la Junta Electoral de Zona. g.m
01/01/1970
L’autoritat electoral ha actuat a instàncies d’una denúncia del PP | La resolució advertia que l’incompliment podria ser considerat desobediència
Punt on es va registrar l'accident | Google Maps
01/01/1970
Els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís a les 21.34 h d'aquest diumenge | La víctima és de nacionalitat espanyola i veí de l’Hospitalet de Llobregat.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
La biblioteca Joan Oliva ha ampliat el biblioblog 'Fora el prestatge' | Ajt. VNG
01/01/1970
'Tallers en família' de la biblioteca estan ara disponibles 'online' | El biblioblog inclou també tallers relacionats amb el Nadal
Voluntaris de l'Espai Sopem
01/01/1970
Els usuaris rebran un lot de Nadal el pròxim dilluns 18 de desembre | El Centre Cívic obrirà portes les nits del 25 de desembre i l'1 de gener
Retall del cartell de l'acte
01/01/1970
L'acte estarà presentat pel periodista Josep Maria Flores | Hi intervindran Francesc de Dalmases (Junts per Catalunya), Aurora Carbonell (ERC) i Jordi Salvia (CUP)