Vilanova i la Geltrú

L’Espai Enogastronòmic al Castell de la Geltrú

Aquesta serà la segona edició que s’emmarca dins la Fira de Novembre

Els tastos i maridatges de diferents restaurants seran els protagonistes

| 10/11/2017 a les 13:15h
Arxivat a: Societat, Fira de Novembre, Castell de la Geltrú, Espai Enogastronòmic, menjar local, Temps de Vi, Menja't Vilanova, Fira de Novembre 2017
El pati del castell de la Geltrú, un lloc per apropar-se al món del vi i la gastronomia locals.
L’Espai Enogastronòmic de la Fira de Novembre s’instal·larà al pati del Castell de la Geltrú com l’any passat. Aquesta iniciativa, que es va inaugurar l’any anterior, està organitzada per Temps de Vi i Menja’t Vilanova i compta amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria i el NODE Garraf i el suport de l’Ajuntament de Vilanova. 

L’Espai Enogastronòmic és un lloc per apropar-se al món del vi i la gastronomia. Els cuiners de quatre restaurants de Menja’t Vilanova oferiran demà i demà passat alguns dels seus secrets al Tallers de Cuina, així com Node Garraf. També ho farà el Gremi d’Hostaleria de Vilanova avui divendres. 

Temps de vi oferirà dos tastos. Per a avui es proposa una passejada pels Xarel·los del Penedès i les seves aromes i per demà, un maridatge de vins dolços amb postres de tardor i Nadal. El preu d’aquests tallers serà de tres euros, que aniran destinats íntegrament al Banc d’Aliments de Vilanova i la Geltrú i diumenge, en cloure la Fira, es farà la donació. 

La programació de l’Espai Enogastronòmic començarà avui a les sis de la tarda amb Makatut, que presentarà un tast de cloïsses amb salsa de llet de coco infusionada amb espècies thais Tom Kha. A les set, La Cuina del Petit oferirà un timbal d’espigalls amb salsa balsàmica Pedro Ximénez de mar i muntanya. I a les nou de la nit Temps de Vi oferirà la passejada pels Xarel·los del Penedès i les seves aromes. Demà, a les dotze del migdia, la Formatgeria del Garraf farà un maridatge de formatge i cervesa. A la una es durà a terme la cuina de mercats amb Mercats de Vilanova i a les dues del migdia la Confraria de Pescadors oferirà all cremat o sípia a la bruta. A la tarda, a les sis, el Grup Genil presentarà el Salaons Vikings, amb dues degustacions i a dos quarts de vuit, la Cucanya presentarà un escabetx de verat. A les nou, Temps de Vi durà a terme el maridatge de vins dolços amb postres de tardor i Nadal.  Diumenge, l’Espai s’iniciarà també a les dotze del migdia amb La Sitgetana Craftbeer, amb un tast de cervesa. A la una la Manduca oferirà un taller i a les dues de la tarda l’Associació Espigalls del Garraf oferirà un saltejat d’espigalls. A les sis de la tarda El Local presentarà un mar i horta format per un dau de cansalada a baixa temperatura, crema d’espigalls, carxofa i gamba de Vilanova. I a dos quarts de vuit del vespre, el restaurant El Dinou presentarà un farcellet de col paperina farcit de peix blau de Vilanova.    

També us pot interessar

Gimnastes del CG Vilanova
01/01/1970
Bon paper de les vilanovines en una fase d'alta competitivitat | Èxits en les categories individuals i per equips
El president del Gremi d'Hostlaeria de Vilanova, Jaume Mart | S.C.
01/01/1970
El president del Gremi d’Hostaleria i Restauració de Vilanova i la Geltrú, que deixa el càrrec abans de l’estiu, presenta els actes del 40è aniversari de l’entitat
01/01/1970
L'animal es va albirar a 12 milles del municipi del Garraf i a uns 600 metres de profunditat | Es tracta d'un albirament poc habitual

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Manuel Rodríguez, diputat sitgetà de Ciutadans | S.C.
01/01/1970
“Cal que hi hagi Govern com més aviat millor, que es rebaixi la tensió” | “Puc avançar que al Garraf ja tenim estructura a tots els municipis”
L’objectiu és crear un observatori de la biodiversitat a l’Amazones accessible per a tothom. | Amanda Lelis
01/01/1970
El Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques (LAB), amb el qual s'ha dut a terme el projecte, està situat a Vilanova | Combatre l’extinció d’espècies a la selva tropical, un dels objectius
Unes noves passeres de fusta permeten l’accés a la platja. | Sidru C.
01/01/1970
Falta encara per instal·lar l’enllumenat i els serveis a les platges | S’hi han plantat espècies de plantes d’ecosistema dunar