LA LLOTJA

'La Llotja' tanca amb èxit de participació

En total han participat 400 persones en les 22 activitats

Les sessions tècniques més exitoses van ser les que van fer referència a la venda del producte i de l’empresa

, Penedès/Garraf | 27/11/2017 a les 11:03h
Arxivat a: Gastronomia, La Llotja, Enogastronomia, Productes autòctons, Participació, Èxit
Concurs de cuina al Coolinary Market de Sant Pere de Ribes
El certamen de promoció dels productes autòctons i d'enogastronomia “La Llotja” 2017 va cloure ahir amb un èxit de participació i resultats esperançadors pel seu objectiu: afavorir el coneixement dels productes autòctons del mar i la terra i la promoció de la cultura culinària com una regió enogastronòmica en la qual són reconeguts els seus productes.

Al llarg dels tres dies del certamen, han participat 400 persones en els 22 actes programats i han intercanviat contactes 50 productors i restauradors. A més, el nivell qualitatiu de les conferències ha estat a l’altura de les expectatives dels assistents.

Dijous i divendres van ser els dies més adreçats a professionals (productors, restauradors i tècnics) de “La Llotja”. S’han celebrat sessions tècniques que han anat des de l'anàlisi i la reflexió sobre les noves tendències de promoció dels productes autòctons a donar veu a la Xarxa Agroecològica del Garraf amb l’experiència “dPagès.coop”. La Xarxa Agroecològica del Garraf es va presentar com un model d’optimització empresarial i d’economia social i solidària per a grups i cooperatives de consum, restauradors, comerços, menjadors escolars i menjadors col·lectius.

A més, “La Llotja” va propiciar la connexió entre productors i restauradors a les sessions com l’Enxarxa’t, en la qual uns 50 professionals van dur a terme acords comercials entre les empreses de productes alimentaris del Penedès i el Garraf i els establiments i comerços de la demarcació.

Les sessions tècniques més exitoses van ser les que van fer referència a la venda del producte i de l’empresa, com l’estalvi i eficiència energètica en el sector vitivinícola i fer un relat turístic a partir de la cuina autòctona per aconseguir que el Garraf es converteixi en una destinació enogastronòmica.

També hi ha hagut moments d’èxit de participació (més de 50 persones) en el tast il·lustrat, en el qual l’historiador i membre de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Xavier Esteve, i el sommelier de l’Escola d’Hostaleria de l’Institut J.R. Benaprès de Sitges, David Martínez, van traslladar els assistents a un recorregut històric i gustatiu de La Carretera del Vi. Es va tractar d'una masterclass de la història vitivinícola i els orígens del traçat, juntament amb el tast de diferents vins de cellers de La Carretera del Vi, maridats amb plats i productes propis de la cuina del Penedès i el Garraf.

En el cap de setmana les activitats de “La Llotja” van estar adreçades al gran públic, amb l’autocar de La Llotja i el concurs de la cuina de casa. “La Llotja” clou amb èxit de participació i la mirada posada en la següent edició. La Presidenta de la Mancomunitat, Rosa Huguet, i l’Alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, van acompanyar als tres finalistes del concurs de cuina a l’acte on es van cuinar en directe els plats finalistes a l’espai Coolinary Market de Ribes.

Huguet ha ressaltat que al llarg dels tres dies del certamen hem reflexionat sobre els productes i ara és el moment de cuinar-los i tastar-los, a banda d’agrair a NODE l’exitosa organització de l’esdeveniment. Per la seva banda, l’alcaldessa Garrido ha destacat que treballar per afavorir els nostres productes i de Km0 és treballar per la nostra salut, ja que suposa una estratègia comunitària i de salut col·lectiva.

El gerent de NODE, Isidre Also, ha valorat positivament el debut de La Llotja: tot i ser la primera edició, hem après que la millor manera de donar continuïtat a “La Llotja” és seguir treballant des del sector públic per recolzar iniciatives que uneixen els productors amb els restauradors i el gran públic. Also ha explicat que ja té el cap posat a la següent edició que se celebrarà al Penedès. El certamen va cloure ahir amb el popular Festival del xató celebrat durant tot el matí al Mercat de Mar.

La iniciativa “La Llotja” 2017 cal emmarcar-la en el programa de Diputació de Barcelona que porta el segell de "Xarxa Productes de la Terra". Així, es dóna suport al teixit empresarial abocat als productes alimentaris locals i de qualitat, de la terra i el mar. En el cas de la nostra demarcació, la Xarxa s’implementa per part de l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, com també per part dels ajuntaments que en el decurs de l’any organitzen accions promocionals i de divulgació. 

També us pot interessar

Miquel Iceta durant l'entrevista concedida al DV | Sidru C.
01/01/1970
Entrevista amb el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat
Neus Lloveras llegeix la resolució de la Junta Electoral de Zona. g.m
01/01/1970
L’autoritat electoral ha actuat a instàncies d’una denúncia del PP | La resolució advertia que l’incompliment podria ser considerat desobediència
Punt on es va registrar l'accident | Google Maps
01/01/1970
Els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís a les 21.34 h d'aquest diumenge | La víctima és de nacionalitat espanyola i veí de l’Hospitalet de Llobregat.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
A la resta de l'Estat, durant l'octubre es van crear 7.236 societats mercantils
01/01/1970
Així, Catalunya es va situar en el tercer territori de l'Estat en creació d'empreses just després de la celebració del referèndum de l'1 d'octubre | La xifra d'empreses dissoltes baixa un 8% en comparació al mateix mes de l'any passat
Marc Martorell i Montserrat Mompió a la roda de premsa
01/01/1970
La candidatura aposta per una lluita decidida contra l’atur juvenil i per garantir l’accés universal a l’educació | Una de les propostes en la línia de garantir un futur per a la joventut, és la renda bàsica d’emancipació juvenil, per cobrir uns ingressos mínims al jovent per ajudar-los a emancipar-se i començar a plantejar-se el projecte vital propi
Operaris descarregant al monestir de Sixena les caixes amb les peces d'art procedents del Museu de Lleida | ACN
01/01/1970
Els directors de la Xarxa de Museus d'Art de Catalunya se solidaritzen amb el Museu de Lleida i alerten que es pot posar en perill la integritat física d'algunes de les peces