VILANOVA I LA GELTRÚ

Societat Civil Catalana aplega 70 persones a l'inici d'una gira que reclama “tots els símbols oficials”

L'accés a la plaça de la Vila, restringit mentre ha durat l'acte de l'entitat unionista

Domènech: “Mai no havia vist que es prohibís a la gent accedir a aquesta plaça

Manifestació de Societal Civil Catalana a a plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú

, Vilanova i la Geltrú | 05/03/2016 a les 14:51h
Arxivat a: Política, Procés, CUP, Unionisme, SCC, Societat Civil Catalana
Els assistents a l'acte de SCC, congregats davant l'entarimat a la plaça de la Vila | Sidru C.
Aquesta notícia es va publicar originalment el 05/03/2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'acte de Societat Civil Catalana, aquest dissabte al migdia a la plaça de la Vila de Vilanova, ha congregat al voltant de 70 persones per reclamar que a l'exterior dels edificis públics hi llueixin tots els símbols oficials. Vilanova ha estat la primera parada d'una gira en la qual SCC vol ser present a diferents localitats del país on consideren que no s'està complint la llei en matèria de símbols oficials. A la plaça i els seus accessos s'hi ha desplegat un important contingent de Mossos d'Esquadra, que ha limitat l'accés a l'espai en funció de l'estètica de les persones.

Els periodistes que han cobert l'acte han hagut d'acreditar-se per accedir a la plaça, on també hi havia una cinquantena de manifestants, que hi havien accedit força estona abans, i que denunciaven que SCC és una organització fundada per persones originàries de l'extrema dreta i el feixisme. La manifestació l'havien convocat diversos col·lectius de l'esquerra independentista i antifeixistes.

Els Mossos d'Esquadra han format un cordó de separació entre els assistents a l'acte i els manifestants. Tanmateix, en cap moment no hi ha hagut situacions violentes entre els dos grups. L'únic moment tens ha estat quan una senyora assistent a l'acte de SCC s'ha acostat al cordó policial i des del darrere ha titllat de puta guarra una manifestant. La situació no ha anat a més. Poc després, un agent policial ha volgut retirar una bandera estelada gegant que hi havia estesa al terra. Finalment, després de les protestes, ha optat per deixar-la. Tot seguit, ha començat l'acte de SCC, que ha comptat amb el parlament de dues persones de l'organització, que han reclamat els nostres drets constitucionals.

A plaça hi ha hagut un autèntic duel musical. D'una banda, la megafonia de l'acte, que ha estat punxant música diversa fins que han començat els parlaments. De l'altra, també hi havia música procedent d'un balcó de l'habitatge ocupat de la plaça. Precisament, a la porta d'aquesta casa s'ha produït una segona situació tensa, quan els Mossos, que havien bloquejat la porta de la casa amb una tanca i una parella d'agents, no han deixat sortir un noi de la casa. Posteriorment, la mateixa persona ha aconseguit accedir a la plaça. Des dels manifestants s'ha denunciat que el noi ha rebut un cop a l'ull a càrrec d'un agent policial. El manifestant ha estat atès a l'Hospital de Sant Antoni.

Dels assistents a l'acte amb què el DV ha parlat, cap d'ells no era de Vilanova. Bona part procedia de fora de la comarca. Anirem a totes les ciutats on ens diguin, assegurava una senyora. Sóc de Barcelona, però hem de donar suport a tots els espanyols i catalans que veuen com als seus pobles no es respecten els seus drets com espanyols, deia un noi. Entre els assistents a l'acte, hi havia el regidor del PP a Vilanova, Carlos Remacha.

Entre manifestants que protestaven hi havia diversos regidors i exregidors de la CUP. Josep Maria Domènech ha assegurat que mai a la vida no havia vist una situació com aquesta, en què la gent no pogués accedir a un espai públic com la plaça de la Vila. Domènech ha reclamat la llibertat d'expressió dels manifestants i s'ha mostrat crític amb l'exagerat desplegament policial. Hem arribat a veire persones que anaven amb el carro al mercat que no les han deixat travessar la plaça, apunta. El regidor també lamentava que s'hagués pogut celebrar un acte que qualifica de feixista.

L'anècdota del dia s'ha produït quan, enmig de tot plegat, de la porta de l'Ajuntament ha sortit una parella de nuvis que s'estava casant.
 

També us pot interessar

El director financer de l'empresa va denunciar la desaparició de palets de fusta | Mossos d'Esquadra
01/01/1970
Es tracta d'un empleat de l'empresa i un camioner que haurien obtingut 5.600 euros de beneficis entre els mesos d'abril i juliol | Els presumptes autors del delicte van ser detinguts el 3 d'agost
Moments de nervis i tensió a les Rambles de Barcelona | Emergències
01/01/1970
La dona es trobava a la plaça de Catalunya, on s'han viscut moments de pànic | La circulació de trens i i els accessos a Barcelona estan tallats
La Festa del Cavall de Vilanova tindrà lloc dissabte 26
01/01/1970
La Festa del Cavall de Vilanova es farà el 26 d'agost | Sitges ajorna els primers actes de la Festa Major, inclosos els concerts de les Barraques | Cubelles també suspèn els últims actes de la Festa Major

COMENTARIS

Goriŀles de discoteca
Víctor Capdet, 05/03/2016 a les 16:54
+8
-8
Què vol dir que a la plaça de la Vila no s'hi podia entrar segons l'aspecte que tenies? És que la plaça de la Vila és una discoteca "piha" on no s'hi pot entrar amb bambes i els mossos són els segurates de l'entrada? I tot això per una setantena de la colleta SCC?
en la plaza de la vila
respetando que es gerundio, 06/03/2016 a les 03:44
+12
-6
como diría Machado (con otras palabras, mejor dichas)
Un patriota ama a su país
el nacionalista odia a los demás.
Machado tenia raó
Anònim, 06/03/2016 a les 10:37
+7
-9
Tens raó "respetando", els patriotes estimem Catalunya i treballem, de forma cívica, pacífica i democràtica, per tenir un Estat normal amb veu i vot a la ONU, per això els nacionalistes espanyols ens odieu i esteu disposats a TOT per tal d'impedir-ho, però arribeu tard, molt tard.
Indepes intolerantes
Español, 06/03/2016 a les 11:43
+7
-10
Recurso fácil el de los indepes: si no eres de los nuestros eres un facha.....pero eso ya cada vez cuela menos: enhorabuena a SCC que con todo el régimen separata en contra, incluidos los medios subvencionados os va a ir poniendo en vuestro sitio: ¿ Quienes son los fachas? Los fanáticos independentistas intolerantes
Suciedad
Anònim, 06/03/2016 a les 16:13
+8
-4
punxada i ridicol
Surrealismo si pero no tanto
Anònim, 06/03/2016 a les 18:26
+9
-12
Es una vergüenza necesitar la protección policial por sentirse español y manifestar que la ley hay que cumplirla. Si además esto ocurre en España no hay cabeza humana que lo entienda.
Poquets, oi?
Anònim, 06/03/2016 a les 19:01
+11
-5
Si eren 70 manifestants, dels quals la majoria eren de fora VNG, trobo que no ha estat un èxit de participació.
¿Quienes son los intolerantes y fascistas?
Anònim, 06/03/2016 a les 20:28
+6
-9
El fascismo se caracteriza por ser un pensamiento totalitario al que le repugna y reprime las opiniones diferentes y al que no le importan los medios para aplastar al disidente. A juzgar por la actitud de menosprecio e intento de acallar la opinión del colectivo de SCC que expresaba pública y democráticamente su opinión los antifascistas se comportaron como verdaderos fascistas .Es que los extremos sin duda se tocan. Son el anverso y reverso de la misma moneda: la intolerancia.
Contra corrent
Josep M. Ponsa, 06/03/2016 a les 20:55
+9
-6
Després de més de 300 anys intentant de males maneres l'assimilació de Catalunya dins Castella, no ha estat possible. Siguem tots intel·ligents i d'una vegada donem-nos compte de l'impossibilitat de barrejar l'aigua amb l'oli.
Nom anul·lat
Anònim, 07/03/2016 a les 10:37
+4
-3
El nom de Societat Civil Catalana ha estat impugnat amb èxit. Hauran de canviar-lo per decisió del Ministeri d'Indústria, Patents i Marques. Es podríen dir los Cuatro de la Bencina.
Libertad para unos cuantos
Señor T., 07/03/2016 a les 14:01
+4
-1
Me hace gracia la gente que se ríe de la escasa asistencia. ¿Quién va a ir si para poder manifestarse necesitan la plaza protegida por furgones policiales por los cuatro costados? Vergonzosa actitud de los que se dicen antifascistas, tanto durante la manifestación como el día anterior increpando a la gente de la carpa de SCC. ¿Por qué no hacen lo mismo cuando los de la ANC se montan su chiringuito? Ah claro, que son del régimen... Lo que digo, libertad de expresión sólo para unos cuantos. La valentía de esta gente es admirable, y la parcialidad del DV vergonzosa.
Respetar a los demas
javier capuz, 07/03/2016 a les 14:57
+2
-0
Si una asociación como SCC pide con los permisos pertinentes que los ayuntamientos pongan las banderas oficiales,, que tendrían que estar siempre. Y se encuentra con una contramanifestación a base de un altavoz ,que ponen en un piso, con la voz de Otegui y veinte personas con dos pancartas diciendo que SCC son fascistas y sobre los presos políticos, sin ningún permiso. Como llamaríamos a esto. Que alguien no tiene claro lo que es la libertad de expresión sin que tengan que separarlos los antidisturbios. Si no te gusta lo que hacia el sábado SCC, pues pides permiso y te manifiestas otro día , pero aquí falta cultura democrática. .
ACCIONS
Josep Albà, 07/03/2016 a les 16:10
+0
-0
Si és veritat que l'accés a la plaça de la Vila va estar prohibit a segons qui mentre durava aquesta pantomima, algun partit polític amb un mínim de vergonya hauria de denunciar-ho públicament i si convé judicialment.

Es comença cedint espais als feixistes i s'acaba amb la bandereta de la gallina al balcó de l'Ajuntament.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
El qüestionari és breu, tan sols dues preguntes | CSG
01/01/1970
El qüestionari neix d’una investigació de l’àmbit estatal que es va iniciar l’any 2007 | El projecte ha estat publicat a la revista internacional ‘Plos One’
Miquel Forns, a la galeria de l’edifici històric de l’Ajuntament, on té l’oficina l’Alcaldia sitgetana.
Guillem Mercader
01/01/1970
L’alcalde de Sitges diu que la ‘turismofòbia’ no és preocupant a la vila, però que cal afrontar la proliferació d’habitatges turístics i les molèsties a la via pública
Rètols publicitaris com aquest s’han col·locat a diversos punts de Vilanova. | Sidru C.
01/01/1970
Els precedents no han estat satisfactoris i per ara es convida a la cautela | L’Ajuntament considera que la reobertura seria una molt bona notícia