VILANOVA I LA GELTRÚ

La Nit de la Gastronomia reuneix 250 comensals a La Daurada

La jornada va servir per homenatjar els restauradors Miquel Gatell, Julián Mansilla i Santi Coll, i el pastisser Abraham Martínez

L'àpat es converteix en una reivindicació del peix de Vilanova menys conegut, com la gamba blanca

La vetllada serveix també per homenatjar Pere Tàpias

| 19/05/2017 a les 12:45h
Arxivat a: Gastronomia, Nit de la Gastronomia, La Daurada Beach Club, Peix, Confraria de Pescadors
Unes 250 persones es van donar cita a la Nit de la Gastronomia de Vilanova | G.M.
Aquesta notícia es va publicar originalment el 19/05/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La 3a Nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú va servir aquest dijous al vespre per promocionar els productes del mar capturats pels pescadors vilanovins, entre ells algun de menys apreciat com la gamba blanca o menys coneguts, com la bròtola; per homenatjar tres veterans professionals de la ciutat (Miquel Gatell, Julián Mansilla, Santi Coll i Abraham Martínez); i per recordar la figura de Pere Tàpias. Uns 250 comensals es van donar cita a La Daurada Beach Club.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va obir l'acte destacant el treball col·laboratiu entre els diferents professionals que fan possible la mostra gastronòmica. Si el primer i el segon any va estar enfocada cap a la cuina tradicional, en aquesta tercera edició se centra en la matèria primera. En aquest sentit, va agrair la col·laboració de la Confraria de Pescadors, que ha aportat tot el peix que es va menjar a la Nit. Lloveras va destacar que ara hi ha una nova mirada de Vilanova cap al turisme, en la qual, va dir, la gastronomia té un paper molt important.

El diputat delegat de Turisme de la Diputació i alcalde de Sitges, Miquel Forns, va afirmar que aquí, de gastronomia, en sabeu molt. I va advocar per revaloritzar els productes turístics, entre ells la cuina de l'entorn més immediat. Va felicitar els participants pel seu compromís en la promoció dels productes de la terra i del mar i la bona gastronomia.

L'acte va continuar amb la intervenció de Xavier Mestres, president de l'Institut Català de la Cuina, i Francesc Murgadas, gastrònom, que van evocar des de diversos punts de vista la figura de Pere Tàpias, al qual van dedicar, fins i tot, un petit sermó en vers, en record dels pregons que el matreix Tàpias feia a L'Avi Pau, el desaparegut restaurant de Cunit. Mestres va recordar que una de les primeres incursions de Tàpias i Murgadas va ser la secció El Julivert Blau, que publicava setmanalment el Diari de Vilanova. Xavier Mestres va qualificar Joan Collell, Pere Tàpias, com una extraordinària persona, simpàtic, molt intel·ligent i amb unes grans dots d'observació

De la mostra gastronòmica en si, van destacar les croquetes casolanes de sípia de La Cava Wine Bar; el pop blanc amb melmelada de ceba i tomacó confitat amb all i oli d'alls tendres, d'El Dinou - Can Cabanyes; o el canaló de moixina, gamba blanca de Vilanova i crema de pèsols de temporada, de La Daurada Beach Club. Les postres, les Llunes de Vilanova amb sorpresa en forma de gelat.

La nit havia començat amb un aperitiu de paperines de gamba blanca, patates i olives de Patates Piqué i còctel de Destil·leries MG. I va acabar amb els gintònics de la mateixa empresa. El pa de la jornada va ser servit pel Forn de Sant Onofre, el cafè de Vilanova Cafès i l'oli del Celler de Viticultors. Durant el sopar es van servir els vins St Joannes 2014 i Garnatxa de la Finca Viladellops, el cava Jaume Serra Brut Nature Vintage i l'especial Sol de Nit. 
 

També us pot interessar

Nova línia de busexpres.cat entre Vilanova i Barcelona | Twitter
01/01/1970
La nova línia connecta la capital del Garraf amb Barcelona entrant per la Diagonal | El servei funcionarà de dilluns a divendres amb sortides cada 30 minuts entre les 06.40h i les 08.10h des de Vilanova, entre altres
Neus Lloveras, aquest migdia, flanquejada per David Bonvehí, coordinador del PDeCAT, i pel president local del partit, Dani Gámez | SIDRU C.
01/01/1970
Ho desvincula de la situació política i judicial, perquè ja ho tenia previst amb anterioritat | Continuarà en el càrrec fins al final del mandat per "responsabilitat amb la ciutadania"
Cubelles ha incrementat els seus habitants
01/01/1970
Cubelles va sobrepassar els 10.000 habitants l'any 2006 | El passat 8 de gener hi havia inscrites al padró 15.298 persones

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge d'un arbre caigut sobre una pista d'hóquei a Ribes
01/01/1970
Els actes a la carpa del circ de Sant Puig es traslladaran al pavelló de Ribes | Les ratxes de vent han superat els 80 km/h
El Portal del Roc va acollir altre cop el torneig Elbe
01/01/1970
Hi van participar gairebé 100 jugadors repartits entre els dos die | L'entrega de trofeus i d'aproximacions tindrà lloc el dia de l'última prova
El conductor del turisme va fer un gir prohibit en direcció al carrer Josep Llanza | Google Maps
01/01/1970
L'accident es va produir quan el conductor del turisme, que circulava en sentit Barcelona, va fer un gir prohibit en direcció al carrer de Josep Llanza | El conductor del ciclomotor va haver de ser traslladat a l'Hospital de Sant Camil