VILANOVA I LA GELTRÚ

La Nit de la Gastronomia reuneix 250 comensals a La Daurada

La jornada va servir per homenatjar els restauradors Miquel Gatell, Julián Mansilla i Santi Coll, i el pastisser Abraham Martínez

L'àpat es converteix en una reivindicació del peix de Vilanova menys conegut, com la gamba blanca

La vetllada serveix també per homenatjar Pere Tàpias

| 19/05/2017 a les 12:45h
Arxivat a: Gastronomia, Nit de la Gastronomia, La Daurada Beach Club, Peix, Confraria de Pescadors
Unes 250 persones es van donar cita a la Nit de la Gastronomia de Vilanova | G.M.
La 3a Nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú va servir aquest dijous al vespre per promocionar els productes del mar capturats pels pescadors vilanovins, entre ells algun de menys apreciat com la gamba blanca o menys coneguts, com la bròtola; per homenatjar tres veterans professionals de la ciutat (Miquel Gatell, Julián Mansilla, Santi Coll i Abraham Martínez); i per recordar la figura de Pere Tàpias. Uns 250 comensals es van donar cita a La Daurada Beach Club.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va obir l'acte destacant el treball col·laboratiu entre els diferents professionals que fan possible la mostra gastronòmica. Si el primer i el segon any va estar enfocada cap a la cuina tradicional, en aquesta tercera edició se centra en la matèria primera. En aquest sentit, va agrair la col·laboració de la Confraria de Pescadors, que ha aportat tot el peix que es va menjar a la Nit. Lloveras va destacar que ara hi ha una nova mirada de Vilanova cap al turisme, en la qual, va dir, la gastronomia té un paper molt important.

El diputat delegat de Turisme de la Diputació i alcalde de Sitges, Miquel Forns, va afirmar que aquí, de gastronomia, en sabeu molt. I va advocar per revaloritzar els productes turístics, entre ells la cuina de l'entorn més immediat. Va felicitar els participants pel seu compromís en la promoció dels productes de la terra i del mar i la bona gastronomia.

L'acte va continuar amb la intervenció de Xavier Mestres, president de l'Institut Català de la Cuina, i Francesc Murgadas, gastrònom, que van evocar des de diversos punts de vista la figura de Pere Tàpias, al qual van dedicar, fins i tot, un petit sermó en vers, en record dels pregons que el matreix Tàpias feia a L'Avi Pau, el desaparegut restaurant de Cunit. Mestres va recordar que una de les primeres incursions de Tàpias i Murgadas va ser la secció El Julivert Blau, que publicava setmanalment el Diari de Vilanova. Xavier Mestres va qualificar Joan Collell, Pere Tàpias, com una extraordinària persona, simpàtic, molt intel·ligent i amb unes grans dots d'observació

De la mostra gastronòmica en si, van destacar les croquetes casolanes de sípia de La Cava Wine Bar; el pop blanc amb melmelada de ceba i tomacó confitat amb all i oli d'alls tendres, d'El Dinou - Can Cabanyes; o el canaló de moixina, gamba blanca de Vilanova i crema de pèsols de temporada, de La Daurada Beach Club. Les postres, les Llunes de Vilanova amb sorpresa en forma de gelat.

La nit havia començat amb un aperitiu de paperines de gamba blanca, patates i olives de Patates Piqué i còctel de Destil·leries MG. I va acabar amb els gintònics de la mateixa empresa. El pa de la jornada va ser servit pel Forn de Sant Onofre, el cafè de Vilanova Cafès i l'oli del Celler de Viticultors. Durant el sopar es van servir els vins St Joannes 2014 i Garnatxa de la Finca Viladellops, el cava Jaume Serra Brut Nature Vintage i l'especial Sol de Nit. 
 

També us pot interessar

Els fets van tenir lloc al Passeig Marítim | Google Maps
01/01/1970
Es tracta de l'estafa de l'estampeta adaptada al segle XXI
Nova imatge del pres fugat facilitada pels Mossos d'Esquadra | Mossos
01/01/1970
Continua el dispositiu de recerca del pres que s'ha fugat aquest divendres al migdia | Va escapar emmanillat, després d'una vista a l'edifici judicial de Vilanova
Els jugadors del Vilanova, celebrant el cinquè gol | DV
01/01/1970
La contundència dels vilanovins s’imposa al talent jove dels barcelonistes (5-2) | Ple absolut a les Casernes, amb una afició modèlica que ha esdevingut el sisè jugador

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Platja del far plena | Fèlix Pascual
01/01/1970
Enguany la trobada se centrarà en el turisme sostenible per al desenvolupament | Aquesta edició també s'emmarca dins del programa de la Setmana del Medi Ambient
Detall del Museu de Maricel | Fèlix Pascual
01/01/1970
L'exposició de quatre obres celebra el centenari de 'Cala Forn', on l’artista culmina la síntesi de classicisme, idealisme i humanització
La Nit dels Museus, dissabte passat | Ajt. Vilanova
01/01/1970
Els museus Víctor Balaguer, Romàntic Can Papiol, la Torre Blava - Espai Guinovart i l'Espai Far tenen noves propostes | L'objectiu és continuar fomentant l'art i la cultura durant l'estiu